3/18/2020

77 infants de la Terra Alta mantindran el servei de beca menjador amb les targetes moneder habilitades durant el PROCICAT

Els Departaments d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies garanteixen els ajuts de menjador a l'alumnat beneficiari de les beques i a menors usuaris dels serveis d'intervenció socioeducativa amb servei d'àpat durant el PROCICAT a través de l'habilitació de targetes moneder després d'assolir un acord amb La Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona.

En total són 140.000 targetes per a infants usuaris del servei de menjador i 20.000 per als menors usuaris dels serveis d'intervenció socioeducativa amb servei d'àpat. Les targetes moneder es començaran a distribuir a partir dels propers 2 o 3 dies i es carregarà a cada família l'import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. En el cas de la Terra Alta, serà el Consell Comarcal qui tramitarà aquestes beques i assegurarà que 77 infants puguin mantenir el servei de beca menjador amb aquestes targetes moneder a través de les AMPES de la comarca.

Els dos departaments del Govern estan acabant d'ultimar l'operatiu que pugui fer possible el lliurament  d'aquestes targetes moneder a les famílies i, properament, es concretaran les instruccions definitives. D'aquesta manera, Educació juntament amb Treball, Afers Socials i Famílies volen assegurar als infants que més necessitats tenen el fet de poder continuar disposant de l'ajut del menjador, malgrat que les escoles estan tancades.

Aquesta mesura tindrà efecte fins que el Govern de la Generalitat suspengui les mesures preventives extraordinàries adoptades en el marc de l'activació del Pla d'Actuació del PROCICAT per malalties emergents en motiu de l'impacte del COVID-19.