2/09/2020

Unió de Pagesos presentarà demà la nova Comissió Permanent Nacional

Unió de Pagesos presentarà demà en roda de premsa la nova Comissió Permanent Nacional, després de ser escollida una vegada tancada la recepció de les persones candidates, aquesta nit, i aprovarà la Declaració de Falset.  

L'acte de cloenda del XIII Congrés del sindicat tindrà lloc demà a les 12.30 hores al Teatre L'Artesana de Falset (Priorat), presidit pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès. També hi participaran els responsables territorials de la Unió d'Unions i el seu coordinador estatal, José Manuel de las Heras; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i l'alcalde de Falset, Carlos Brull.

Els 132 delegats i delegades que participen en el XIII Congrés d'Unió de Pagesos des del divendres 7 fins demà 9 de febrer amb el lema Fem pinya per una pagesia forta, segueixen debatent avui les ponències de propostes agràries i organització que han d'orientar l'actuació sindical en els pròxims anys, i que se centren, entre altres qüestions, en l'estratègia del sector per fer front a un mercat que no el tracta amb equitat.

A més, el sindicat proposa fomentar el relleu generacional, fer els costos de producció assumibles i una Política Agrària Comuna que sigui per a la pagesia. També demana un debat monogràfic sobre el món agrari al Parlament de Catalunya al llarg d'aquest any.

En l'acte de les salutacions dels convidats al Congrés, que ha tingut lloc avui al Castell de Falset, ha participat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, el representant d'Òmnium Cultural al Priorat, Agustí Masip; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco; el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros; la secretària general d'USOC, Maria Recuero; el representant de la Taula d'Autònoms de Catalunya, Lluís Berbel, i el conseller comarcal d'Agricultura del Priorat, Ferran Mestres.