2/07/2020

Unió de Pagesos inicia avui el seu XIII Congrés amb un debat per fer front a un mercat que no tracta el sector amb equitat

Unió de Pagesos reuneix des d'avui i fins diumenge 9 de febrer a Falset (Priorat) 132 delegats de tot Catalunya que participen en el XIII Congrés Nacional del sindicat i que definiran les línies estratègiques per als pròxims anys. El Congrés també renovarà les responsabilitats de la Comissió Permanent Nacional. Amb el lema Fem pinya per una pagesia forta, els delegats debatran tres ponències sobre propostes agràries, organització i estatuts.

Un dels principals eixos de debat se centra en l'estratègia del sector per fer front a un mercat que no el tracta amb equitat. El sindicat també proposa, entre altres mesures, posar de relleu la importància de la pagesia per al país, fomentar el relleu generacional, fer els costos de producció assumibles i una Política Agrària Comuna que sigui per a la pagesia.

Avui, després de la votació de l'Informe Sindical que ha exposat el coordinador nacional, Joan Caball, i que s'ha aprovat amb el 92% dels vots dels delegats, es constituiran les comissions que debatran les ponències.

Aquesta tarda, a les 18.30 hores, tindrà lloc l'acte d'inauguració del Congrés al Teatre L'Artesana de Falset, a càrrec del president del Parlament, Roger Torrent; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball; el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia; l'alcalde de Falset, Carlos Brull, i el coordinador comarcal del Priorat d'Unió de Pagesos, Josep Maria Montané. També intervindran els portaveus de la Comissió d'Agricultura al Parlament de Catalunya.

NOTA: Avui, divendres 7 de febrer, a les 18 h, abans de l'acte inaugural del Congrés, el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, atendrà els mitjans de comunicació al Teatre L'Artesana de Falset.

Demà dissabte seguirà el debat de les ponències i a les 13 h, al Castell de Falset, hi ha previstes les salutacions de convidats: la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, Taula d'Autònoms, sindicats de treballadors, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Òmnium Cultural i La Fede.