2/18/2020

TortosAntic innova i aposta pels tallers de restauració

Del 14 al 16 de febrer, el Pavelló Firal de Tortosa ha acollit la VI edició de TortosAntic, la fira descarregada d'antiguitats que organitza Fira Tortosa juntament amb Llobregat Serveis Firals.

Ens trobem al davant d'una fira que ja està totalment consolidada al panorama firal tortosí i que enguany ha apostat per innovar en el seu terreny tot incorporant la introducció de diversos tallers gratuïts de restauració de fusta, pell, articles de metall o marbre, entre d'altres.

TortosAntic va obrir les seves portes la tarda del divendres, però la visita institucional per part de les autoritats del consistori es va celebrar el matí de dissabte.

En declaracions als mitjans, el responsable de Llobregat Serveis Firals, Josep Maria Camps, va destacar que "tenim el doble d'expositors que quan vam començar i això és important perquè ens demostra que en sis anys la fira ja té una acceptació per part dels visitants". A més, va ressaltar que "la gent pot trobar peces a molt bon preu" i que "enguany hem començat a introduir els tallers, un fet que ens ajuda a poder restaurar antigues peces que tenim per casa nostra".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va explicar que "Camps ens va animar a tirar endavant la fira perquè creia que seria important per al territori i hem vist com, any rere any, aquella aposta ha estat una decisió encertada". En aquest sentit, va destacar que "és una de les fires d'antiguitats de referència del calendari firal de l'estat espanyol" i que enguany "hi ha més púbic que en altres ocasions i de ben segur que tindrem una molt bona assistència". Finalment, va voler encoratjar la ciutadania a visitar-la perquè "realment, hi ha peces úniques que valen molt la pena".

A l'acte inaugural també han assistit el president de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, i el regidor de fires, Enric Roig.

I és que en la seva sisena edició, TortosAntic ha comptat amb una trentena d'expositors vinguts de València, Aragó, les dues Castelles, França, Suïssa o Catalunya que han dut prop de 18.000 peces tant importants com mobles gòtics, fons bibliogràfics de Tortosa, peces vintage, art decau, quadres de pintors famosos...

Però la novetat de la fira descarregada ha estat la incorporació d'una exposició de motos Vespa antigues, gentilesa de l'entitat Vespaclub Terres de l'Ebre.

Així doncs, mantenint el preu inicial de l'entrada a 3€ i el tradicional sorteig d'una antiguitat entre tots els assistents, TortosAntic tanca les seves portes demostrant que és una encertada aposta per a aquest sector a les Terres de l'Ebre.

Ara, el pavelló firal ja es començarà a preparar per rebre el següent certamen, l'ExpoEbre.Tortosa, Terres de l'Ebre, 16 de febrer de 2020


Redactat per: Irene López