2/14/2020

Rufián: “Defensarem el Delta de l’Ebre perquè mereix tota la nostra atenció i lluita”

Aquest matí Esquerra Republicana ha celebrat a Amposta una Jornada de Treball  sobre la protecció del Delta de l'Ebre on han participat diferents càrrecs del partit. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha manifestat que "el Delta no pot continuar esperant més", d'aquí que l'objectiu de  la trobada fos el de "traslladar a tots els fronts on tenim capacitat d'incidir la problemàtica del Delta de l'Ebre i les necessitats tècniques". Per això que els republicans s'han  entrevistat amb representants de la Taula de Consens i amb tècnics de l'IRTA.

El portaveu parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián ha manifestat que  "amb humilitat i fermesa, amb els companys i companyes del front de Madrid, defensarem el Delta de l'Ebre perquè mereix tota la nostra atenció i lluita. No només parlem dels efectes gravíssims del temporal Glòria, sinó de la mateixa idiosincràsia del territori"

Rufián ha advertit que "ja no estem en un estadi de conscienciació, ara cal una actuació immediata perquè ens enfrontem a una catàstrofe que segurament vindrà, si no actuem".

L'eurodiputada Diana Riba des d'Esquerra Republicana ha explicat que"estem demanant al Parlament Europeu que s'obri el Fons de solidaritat de manera urgent per protegir les costes i revertir els efectes que ha causat el temporal Glòria",

Pel que fa a la demanda d'aportació de sediments, Riba exigeix seguir els exemples d'altres països europeus. "Treballarem perquè aquests sediments obstaculitzats al llarg de tot el riu Ebre puguin arribar a la desembocadura;  i veure com es poden restablir les costes aconseguint  que el Delta segueixi conservant la morfologia que té actualment". Ha dit.

Davant la inacció que s'ha esdevingut durant anys pel govern espanyol en la no protecció de les zones inundables, Riba ha fet saber que; "treballarem per intentar portar-ho al Comitè de Peticions del Parlament europeu demanant que vingui una delegació del parlament aquí per estudiar i impulsar com protegir aquesta zona inundable que és el Delta de l'Ebre".