2/04/2020

Presentación Teruel, guardonada amb el Premi Sant Blai 2020

L'Associació de veïns del Centre-Nucli Antic va haver de canviar d'ubicació el seu acte, però la ciutadania va correspondre igualment a la convocatòria de la IX edició del Premi Sant Blai.

Aquest any s'ha volgut reconèixer la tasca de Presentación Teruel Carbonell, la cartera del barri. No només per això, sinó perquè és una persona molt propera i que sempre es preocupa molt per la gent del barri, estant molt a l'aguait d'aquelles persones grans que viuen soles o dels qui estan malalts. Com diuen els qui la coneixen, és molt més que una simple cartera.

De fet, Presentación (Presen, per als veïns) és nascuda a Múrcia i va entrar a treballar a Correus el 1987. Es va casar amb un tortosí i viu a la ciutat des del 1998. Té una filla que toca la flauta travessera a la Banda Municipal de Música de Tortosa i que estudia a l'ESMUC.

L'acte, presentat pel president de l'Associació de veïns del Centre – Nucli Antic, Josep Baubí, va servir per donar a conèixer la pubilla i la pubilleta de les properes Festes de la Cinta, Cinta Escolano i Júlia Roigé.

Després de la lectura de l'acta, per part de la secretària de la junta, Mercè Lleixà, va fer-se el lliurament del IX Premi Sant Blai a la Presentación Teruel, que va manifestar que "no em podia esperar mai ser mereixedora de rebre aquest premi i estic molt agraïda a l'Associació de veïns i al seu president". A més, Teruel va aprofitar l'ocasió per explicar que "té l'oportunitat de poder treballar al barri més antic i més bonic de la ciutat on, malgrat sempre estiguin d'obres, el seu patrimoni, com els Reials Col·legis o la Catedral és preciós, però la gent no el cuida ni valora prou".

Per la seva banda, el regidor de barri i també regidor de cultura, Enric Roig, va excusar l'assistència de l'alcaldessa per malaltia i va felicitar la guardonada tot destacant que "és l'ànima del barri i una de les persones que ajuden a fer gran la ciutat". Roig va explicar que se sent molt vinculat a aquest barri perquè "vaig néixer aquí i crec que hem de seguir treballant per rellançar el barri i convertir-lo en un bon lloc per desenvolupar qualsevol activitat i viure-hi". A més, va aprofitar l'ocasió per recordar que "amb l'equip de govern mantindrem una relació estreta per treballar per a la ciutat i per al barri on encara ens queda molta feina per a fer en tres principals àmbits: el comerç, l'habitatge i el patrimoni".

Al mateix temps, va lamentar les greus afectacions que el temporal Gloria havia deixat a la ciutat, en especial, al casc antic perquè a banda d'ensorrar-se un edifici, l'acte d'avui no s'havia pogut dur a terme al seu espai habitual, la Cripta de la Reparació perquè els baixos d'aquesta es troben completament inundats.
L'acte també va comptar amb l'actuació de La Tuna Folk que van animar els espectadors amb variades cançons del seu repertori tradicional i que van aprofitar l'ocasió per anunciar que el proper 9 de març faran un acte al Parc Municipal Teodor González en motiu dels seus 18 anys.

La cloenda de l'acte va anar a càrrec del cantant Gonzalo Luna que va interpretar diferents cançons dedicades a l'amor i a l'amistat.Tortosa, Terres de l'Ebre, 1 de febrer de 2020


Redactat per: Irene López