2/12/2020

Montserrat: “Amb la nova planificació dels serveis ferroviaris la sensació generalitzada és la de sentir-nos enganyats”

Aquest matí en la sessió de control al Govern, el diputat d'Esquerra Alfons Montserrat, ha interpel·lat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, sobre les millores que estan treballant per al nou mapa ferroviari de les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, així com la possibilitat de seguir bonificant el preu del bitllet d'alguns serveis.

Montserrat ha manifestat "el disgust i rebuig a la nova planificació dels serveis ferroviaris, anunciada pel govern espanyol, perquè després de 20 anys d'espera i de 700M€ d'inversió, la sensació generalitzada al nostre territori és la de sentir-nos enganyats i amb un pitjor servei".

El diputat ha criticat que amb l'entrada en funcionament de la variant Vandellòs – Tarragona, el mapa de serveis, ans al contrari, suposa un retrocés inacceptable respecte al qual teníem fins ara. "No és presentable, que els trens regionals encara no recuperen els temps de duració dels trajectes que tenien abans de la modificació de 2016, i que tampoc s'incrementen les seves freqüències de pas". Ha dit.

Montserrat ha reclamat ampliar els serveis i les aturades en la connexió amb el nord de Castelló. "Considerem inacceptable, que a l'Ebre, se'ns hagi suprimit l'aturada dels Euromeds i substituït per un únic servei d'Alta Velocitat al dia cap a Barcelona". Ha manifestat abans de demanar "més serveis d'alta velocitat al territori, connexions de trens llançadora fins a l'estació del Camp de Tarragona, i si s'escau, l'adequació de tarifes de trens, com els Talgo".

El diputat republicà ha acabat la seva intervenció recordant que "aquest diumenge la gent de l'Ebre, com tantes vegades hem fet, ens tornarem a manifestar aquesta vegada a l'Aldea, en contra de la degradació del servei ferroviari, i per uns trens dignes".