2/19/2020

Endesa avança en l'automatització de la xarxa elèctrica de Terres de l'Ebre amb una inversió de més de 625.000 euros

Endesa, en línia amb el seu Gran Pla de Qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha instal·lat durant el 2019 un total de 25 telecomandaments en centres de transformació de les Terres de l'Ebre amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de 625.000 euros, permeten reduir en un 20% el temps d'interrupció del subministrament en cas d'incidències.

Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d'operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric als clients que s'alimenten d'aquestes instal·lacions, que en el cas de les Terres de l'Ebre són més de 2.600 de forma directa i, indirectament, totes les comarques.

En aquesta fase, els nous 25 equips telecomandats s'han instal·lat als municipis de L'Aldea, l'Ametlla de Mar i Tortosa, al Baix Ebre, Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, Santa Bàrbara i Ulldecona, al Montsià, Flix i Miravet, a la Ribera d'Ebre i el Pinell de Brai, a la Terra Alta.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.