2/15/2020

El subdelegat reitera que la Generalitat ja disposa dels 6,9 milions del’Estat per pal·liar els danys municipals pels aiguats de 2018

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha ofert una roda de premsa aquest matí 14 de febrer de 2019 a la seu del col·legi de periodistes a les Terres de l'Ebre (Tortosa) per informar sobre el conveni entre el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i la Generalitat de Catalunya, segons el qual l'Estat ha lliurat a l'Administració Autonòmica 6.904.279,62 per pal·liar els danys produïts als municipis arran dels aiguats l'octubre de 2018, tots ells a les Terres de l'Ebre. Es tracta de la quantitat que estima amb finançament el ministeri arran de les propostes municipals.

Sabaté ha reiterat un cop més que aquests diners ja estan transferits a l'administració autonòmica des de finals de 2019 a l'espera que la Generalitat els faci arribar als municipis afectats. En aquest sentit, el subdelegat del Govern vol deixar ben clar que la Generalitat no li ha demanat en cap moment cap reunió per tractar sobre la gestió dels ajuts ni tampoc ha rebut cap comunicació municipal al respecte. De totes formes, manifesta la seva disponibilitat per reunir-se i tractar els aspectes que creguin oportuns.

Arran de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació, el subdelegat del Govern també ha explicat que el passat mes de juliol de 2019, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació es va posar en contacte amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per oferir-los la possibilitat d'actuació i execució de treballs de restauració i protecció del terrenys amb execució immediata arran de l'incendi a la Ribera d'Ebre. El ministeri no va obtenir cap resposta i Catalunya fou l'única comunitat autònoma afectada per un gran incendi forestal el 2019 que no va demanar ajudes al Ministeri d'Agricultura per a la restauració de les zones afectades.