2/07/2020

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre publica un nou exemplar de la Miscel·lània, que serà presentat el proper dissabte 8 de febrer de 2020 a Ca don Joan, de Vinebre

El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) durant l'any 2019 va treballar en la confecció del número 29 de la seva publicació insígnia, la Miscel·lània del CERE, la qual s'edita des de l'any 1983 i té com a objectiu principal la publicació de treballs inèdits, referents als diversos camps i disciplines que es treballen des de l'entitat. La Miscel·lània serà presentada en primícia el proper dissabte 8 de febrer, a les 19,30 hores, a la sala noble de Ca don Joan, de Vinebre, on es podrà adquirir.

La Miscel·lània núm. 29 està formada per 20 articles d'investigació, vinculats a les seccions d''Història', 'Història de l'art'  de 'Desenvolupament Econòmic' o, entre altres, de 'Recerca Jove', orientada, aquesta darrera, a la publicació dels estudis finalistes del Concurs de Treballs de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre, que impulsa el CERE. Cal posar de relleu que la publicació es dinàmica i, per tant, incorpora noves seccions al present número, com per exemple 'Patxetins', mitjançant la qual es volen posar de relleu les trajectòries personals de riberencs i riberenques que excel·leixen en la seva feina, com és el cas de l'historiador benissanetà Joan Ramon Vinaixa, a qui es dedica el primer article de la secció. A més, la publicació del 2019 inclou dos dossiers temàtics, el primer dels quals inclou 4 articles dedicats a la població Vinebre i, el segon, titulat 'Llibres Ebrencs: una denominació d'origen literària' treu a la llum les conferències del cicle que, amb el mateix nom, van impulsar l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre i el CERE el passat any 2018.

 

La Miscel·lània actualment està immersa en un procés de transformació, per tal d'incorporar el màxim d'ítems de qualitat editorial, com per exemple l'existència d'un Comitè Assessor de la publicació, format per investigadors de referència que avalen i assessoren als membres del Comitè Editorial, o la presentació dels resums dels articles en castellà i anglès, acció que pretén contribuir a donar major difusió a la publicació fora del nostre àmbit territorial. Aquesta línia d'actuació també es veu reforçada per la presència de la Miscel·lània en repositoris oberts de recerca, com per exemple Dialnet o RACÓ.