1/22/2020

Unió de Pagesos lamenta les inundacions d'aigua de mar al Delta de l'Ebre i avisa dels efectes en la collita de l'any que ve

Unió de Pagesos vol mostrar la seva solidaritat amb els afectats i la seva preocupació pels efectes de l'entrada d'aigua de mar que aquest dimarts ha negat milers d'hectàrees de conreu d'arròs a la zona del Delta de l'Ebre.

En aquests moments, el sindicat està a l'espera que finalitzi l'episodi de tempesta per poder fer una valoració definitiva dels danys i poder prendre les mesures necessàries. A manca de disposar de dades definitives, però, el sindicat alerta que l'entrada d'aigua salada als arrossars pot comportar greus perjudicis de cara a la collita de les properes campanyes.

Així mateix, Unió de Pagesos expressa també el seu malestar per la manca d'actuacions de protecció a la zona del Delta de l'Ebre, ara tant greument afectada pel temporal, per part de les administracions. Una manca de mesures a la qual també s'hi ha d'afegir la falta d'un consens ampli els darrers anys en l'àmbit territorial per impulsar mesures i infraestructures que permetin preservar aquest espai natural. Com s'ha vist clarament arran del pas de la tempesta Gloria, el Delta no pot esperar més.

Afectacions al Maresme i al Baix Llobregat
Unió de Pagesos lamenta també els nombrosos efectes que el temporal Glòria ha deixat en altres zones agrícoles catalanes, com és el cas de les comarques del Maresme i del Baix Llobregat. En aquests casos, el sindicat alerta d'afectacions de diferent grau tan en el cultiu d'hortalisses com en les infraestructures dels camps de conreu

Com en el cas dels danys al Delta de l'Ebre, Unió de Pagesos està treballant per identificar i quantificar les afectacions abans d'impulsar la resposta corresponent.