1/20/2020

Riba-roja celebra sant Antoni amb la tradicional foguera i un sopar popular a la plaça del Refossar

Dissabte a la nit els veïns de Riba-roja es van reunir a la plaça del Refossar per celebrar una de les festes d'hivern ebrenques més tradicionals i antigues, Sant Antoni. La tradicional foguera, encesa pels Quintos de 2002, i el sopar amb productes locals van ser els protagonistes d'aquesta diada. Els mateixos joves, 9 que aquest any arriben a la majoria d'edat, es van encarregar de recollir llenya i mobles vells per les cases del poble a la tarda.

Amb la foguera encesa, puntual, a quarts de 9 del vespre, començaven les cues per fer-se amb l'entrepà calent. Els quinze veïns voluntaris de l'Equip de Voluntaris de la Festa Major van ser els encarregats de preparar i servir els 450 entrepans de xistorra i llonganissa que es van coure a la mateixa plaça, tot amb productes del comerç local.

Després de sopar al voltant del foc, i amb una bona xocolata calenta i un redoltet (se'n van servir 75 litres i més de 400 pastes), va ser el torn dels tabalers dels Figots Satànics, que van posar la nota musical a una nit no gaire freda, que va aplegar a gran part del veïnat riba-rojà en aquesta cita ancestral de primers d'any, lligada a ritus de purificació i renovació de vida.