1/23/2020

President Torra: "El temporal s'ha acabat, però els efectes continuen i no podem abaixar la guàrdia"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest migdia que, malgrat que el temporal "s'ha acabat des del punt de vista meteorològic, els efectes continuen, no es pot abaixar la guàrdia". I ha fet una nova crida a "seguir totes les indicacions dels serveis d'emergència". "Demano molta prudència a la ciutadania, que segueixi en tot moment el que diguin els serveis d'emergències", ha remarcat.

 En declaracions als mitjans, el cap de l'Executiu ha lamentat les víctimes mortals i les persones desaparegudes a causa del temporal i ha expressat el seu condol a les seves famílies i "tota la força i ànims als afectats i ferits".

Quim Torra ha fet aquestes declaracions, després de reunir-se amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Prèviament, també ha visitat Tordera i Blanes i s'ha reunit amb els batlles d'aquests municipis per avaluar la situació. El cap de l'Executiu ha expressat el seu agraïment als alcaldes i regidors dels territoris afectats, que "han donat aquell punt de referència moral i d'autoritat que calia al país". Així mateix, ha posat en valor la "resposta excepcional dels serveis d'emergències, dels quals hem sento orgullosíssim".

A preguntes dels mitjans, el cap del Govern ha dit que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez l'ha trucat per interessar-se pels efectes de la llevantada. Quim Torra ha explicat que li ha fet notar que aquest episodi "afecta totes les administracions". "Hi ha responsabilitats de l'estat en tot el que fa referència al riu Ebre i a les costes", ha afirmat, i ha demanat al president Sánchez que l'estat "compleixi amb el deure que té amb la ciutadania de Catalunya".  

El president ha fet notar que en aquests moments els equips d'emergència estan "molt centrats i focalitzats en la conca del Ter". Ha explicat que "tenim la crescuda del Ter a Anglès i s'espera que pugui arribar a Girona i que continuï cap al Baix Ter". Ha afegit que aquí, on s'ha demanat el confinament de la població fins a nova ordre, "és on hem de tenir totes les precaucions i seguir totes les recomanacions".