1/20/2020

Neix Movem Terres de l’Ebre, el nou partit d’àmbit territorial


Farts d'estar menystinguts pels grans partits a la capital catalana i amb moltes lluites territorials i banderes a la motxilla, els diferents sectors de Movem que s'havien presentat arreu de l'Ebre als passats comicis es fusionen en un partit únic i independent amb identitat i criteri propi que estarà comandat pel cap de l'oposició tortosina de Movem Tortosa, Jordi Jordan, i l'alcaldessa més jove de Catalunya, l'alcaldessa de El Pinell de Brai, Eva Amposta.

Així ho han ratificat aquest dissabte les seves bases en l'assemblea constituent que ha comptat amb una cinquantena d'assistents procedents de les quatre comarques ebrenques.

El partit es defineix com d'esquerres, republicà, progressista, ecologista i social, i és que aquesta pila de corrents, molts d'ells procedents de l'antiga ICV-EUiA, segueixen defensant en primer terme els valors ecologistes i d'esquerres, posant sempre el seu focus social en les persones. Ara bé, no sempre favorables als postulats nacionals de partits com En Comú Podem i Podemos, no tanquen la porta a aliar-se amb aquests per concórrer conjuntament a territori català o espanyol, això sí, però, tal i com diu el seu líder, Jordi Jordan, "sense perdre la identitat pròpia i el criteri local que caracteritza Movem Terres de l'Ebre".

A més, el nou partit aposta també per donar veu a múltiples problemàtiques territorials com combatre la massificació eòlica, revertir el minitransvasament de l'Ebre cap a Tarragona, impulsar la marca d'EbreBiosfera, dotar el territori d'unes infraestructures adequades, combatre el despoblament rural, posar en valor els actius de les comarques ebrenques o respectar el medi ambient, entre d'altres.

L'assemblea fundacional ha aprovat també els estatuts del partit i els seus òrgans de gestió i direcció, de manera que aquest s'estructurarà a partir d'una assemblea regional formada per la totalitat de la seva militància i un consell regional integrat pels membres de cadascuna de les agrupacions locals, així com tots els càrrecs electes del partit.

El partit comptarà d'una direcció compartida i paritària encapçalada, com hem dit, pel tortosí, Jordi Jordan, i per l'alcaldessa de El Pinell de Brai, Eva Amposta.

En posteriors declaracions als mitjans, Jordan ha destacat que "per primera vegada ens hem vist amb la necessitat de crear un partit propi a les Terres de l'Ebre que defensi els valors de les esquerres, el republicanisme progressista, l'ecologisme..., però, sobretot, la regió de l'Ebre dins de Catalunya amb l'objectiu de revertir la situació de discriminació que vivim".

Tortosa, Terres de l'Ebre, 18 de gener de 2020-01-19

Redactat per: Irene López