1/27/2020

La Nit de la Comunicació a l'Ebre homenatja dotze periodistes que s'han jubilat en els últims anys i dona la benvinguda als nous col·legiats

La primera Nit de la Comunicació a l'Ebre organitzada per la demarcació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre va ser tot un èxit. Un total de 47 professionals de la comunicació, molts acompanyats pels seus familiars, van viure amb emoció aquesta festa que vol convertir-se en un punt de trobada anual. Objectius: reconèixer i posar en valor una professió i uns professionals que tot i passar per moments difícils, de personal, materials i econòmics, sempre intenta fer el millor possible la seua tasca de servei públic, cosa que sovint no se li reconeix.

La primera Nit de la Comunicació va voler recordar tots els periodistes i comunicadors que s'han jubilat els darrers anys a la nostra demarcació. Un total de 12 persones que en molts casos han sigut mestres i referents a seguir per als nous professionals que han anat entrant en aquesta professió: Daniel Arasa, Josep Bayerri, Conrad Duran, Joan Esteller, Xavier Garcia, Joan Launes, Amparo Moreno, Pilar Rodríguez, Josep Roig, Ignasi Vidal i Josep Lluís Villa. Tots van rebre agraïts i emocionats el merescut reconeixement a la seua llarga trajectòria, en molts casos més de quaranta anys de professió. També va rebre una menció especial Vídeo Ascó Televisió, una de les emissores més veteranes del nostre territori, pels seus 35 anys. En tot aquest temps hi han passat per l'emissora municipal més de 200 col·laboradors i s'han enregistrat més de 10 mil cintes, un patrimoni audiovisual d'incalculable valor.

Després d'aquest homenatge als històrics del periodisme ebrenc van rebre la benvinguda els nous col·legiats i precol·legiats: Júlia, Júlia, Clàudia, Leonor Bertomeu, Judit, Laura, Rosanna, Maria, Marina, Òscar, Nerea, Tere i Víctor.

La nit va donar per a més i va servir per a anunciar qui rebrà el Micro Daurat del 2019, per la seua trajectòria professional: la periodista Amparo Moreno. Els Micros 2019, que també inclouen l'Obert i el Tancat, es lliuraran en un acte públic el pròxim mes d'abril. Cal dir que el termini per poder votar els nominats s'ha allargat, perquè arran dels temporal de la setmana passada molts companys periodistes no hi van poder votar.

Una nit festiva plena d'emoció, de conversa, de rialles, de retrobaments... Molt agraïda i aplaudida pels assistents, que es va tancar amb el dj Víctor Sorribes i que es va fer curta. Tot i això, la bona acollida que ha tingut ja assegura l'organització d'una segona Nit de la Comunicació.

La Nit de la Comunicació va anar més enllà i prèviament al sopar va haver-hi una reunió amb el degà del CPC, Joan Maria Morros, la vicedegana, Núria de José, i el cap de Comunicació, Xavier Puig, convidats a l'acte. La trobada va servir perquè els col·legiats ebrencs els hi fessen arribar les seues inquietuds, preocupacions o propostes. Morros, que ocupa el càrrec des de fa pocs mesos, en la seua primera visita a l'Ebre va explicar, entre altres coses, que des del CPC es continua en la línia de lluitar contra la precarietat laboral del sector i per aconseguir que la feina dels periodistes estiga ben valorada i es puga fer en seguretat i sense coaccions.