1/09/2020

Esquerra crida a alçar la veu contra RENFE i donarà suport a la manifestació de la Plataforma Trens Dignes

Avui a Roquetes la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana ha celebrat la seva tercera Trobada Institucional de càrrecs. Alfons Montserrat, president de la Federació, ha recordat que l'objectiu de la Trobada és "tenir una estratègia d'actuació conjunta i coordinada  a l'hora de valorar i analitzar aquelles qüestions que són  importants per al territori".


Un dels temes que han abordat és la problemàtica dels serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre. El president del Consell comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha afirmat que  "com a territori hem d'alçar la veu de manera contundent i des d'Esquerra donarem suport a la manifestació convocada per la Plataforma Trens Dignes".

A més Faura ha anunciat que "els quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre convocarem els consells d'alcaldes i els demanarem que alcen la veu en contra de la situació que pateixen les comunicacions de les línies R15 i R16, i que es sumen a la reivindicació per pressionar de manera enèrgica contra les decisions i la política de RENFE"

D'altra banda la diputada al Congrés, Norma Pujol, ha manifestat  que malgrat facilitar la investidura de Pedro Sánchez, "no som ingenus, sabem a qui tenim al davant i la nostra confiança amb el PSOE és mínima". Tanmateix Pujol ha destacat que "hem aconseguit que reconeguin que tenim un conflicte polític i la creació d'un Mesa de negociació i diàleg al servei de tot un país, on volem parlar d'amnistia, autodeterminació i referèndum".

"La nostra abstenció ha estat l'oportunitat d'obrir un nou camí a través de l'empatia i del diàleg; però els nostres 13 vots seran importants a l'hora de prendre decisions i volem condicionar en tot allò que s'hagi de fer". Ha afirmat.

La diputada al Parlament de Catalunya Irene Fornós  ha valorat molt positivament la feina fins a meitat legislatura: "hem portat temes territorials importants al centre del debat parlamentari com ha estat la creació de la comissió d'investigació del Castor o bé la seguretat nuclear exterior"

En aquest sentit Fornós ha anunciat que "el grup Republicà hem registrat una Proposta de resolució al Parlament per crear una comissió d'estudi sobre els Plans de Seguretat Nuclear Exterior i sobre el futur socioeconòmic de la Ribera d'Ebre".