1/31/2020

El Projecte de pressupost per al 2020 inclou més de 25,6 milions d'euros d'inversió inicial a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, juntament amb la secretària d'Hisenda, Marta Espasa, han presentat aquest matí el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020 a les Terres de l'Ebre.
La inversió inicial inclou més de 25,6 milions d'euros: 11,5 milions d'euros destinats a projectes de la comarca del Baix Ebre; 3,2 milions d'euros per als del Montsià; més de 8 milions d'euros als de la Ribera d'ebre i gairebé 2,8 milions d'euros a la Terra Alta. En aquest sentit, el delegat del Govern ha destacat que es tracta "d'una xifra mínima d'inversions, que s'anirà incrementant ja que hi ha projecte en curs i d'altres compromesos, per tant, ara caldrà vetllar pel pressupost executat"
El conjunt de la despesa dels departaments augmenta i es beneficien sobretot els àmbit més vinculats als serveis públics fonamentals. les inversions previstes tenen un caràcter transversal, destacant les detinades a les polítiques de salut, carreteres, cicle de l'aigua, educació i habitatge, i actuacions urbanes.

A les Terres de l'Ebre, els departaments que més augmenten la seva dotació són: Territori i Sostenibilitat, amb 13,5 M€ per actuacions a la C-12 i la variant de Gandesa (C-43); la millora de camins forestals; actuacions al Polígon Industrial El Molló; actuacions en sanejaments i depuració d'aigües i també obres als ports de la costa ebrenca, entre d'altres.
El Departament de Salut que preveu invertir 7,7 M€ amb el Servei d'Oncologia a l'Hospital de Tortosa; les actuacions a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i la millora de serveis a diversos Centres d'Atenció Primària (CAP), entre d'altres.
Educació invertirà 2,2 M€ en obres de millora, reformes i adequacions en diversos centre de l'Ebre, a més a més la inversió en aquest Departament serà molt superior amb l'augment del nombre de les plantilles dels seus professionals.
I a l'Ebre destaca també la inversió de més de 950.000€ del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que es destina, entre d'altres, a actuacions destacades al regadiu Xerta-Sénia i la consolidació de la zona regable de Tivissa.

El Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020 preveu uns comptes clarament expansius i orientats a un creixement sostenible i de prosperitat compartida. L'assignació de recursos enforteix els serveis públics i prioritza les polítiques de benestar i igualtat, però també permet recuperar el pols inversors, emprendre accions per vertebrar el territori i apostar de forma decidida pel coneixement. Són també uns pressupostos que miran cap al futur, apuntalant estructures clau del país - amb nous professionals que garantiran la prestació dels serveis públcis en els propers anys - i avançant en la lluita contra l'emergència climàtica.