1/22/2020

El president Torra fa una crida a la prudència i recorda que "l'episodi del Glòria no ha passat, encara queden 24 hores de temporal"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha  visitat aquest matí les Terres de l'Ebre, des d'on ha fet una "crida a la prudència", i ha apel·lat a la ciutadania a "seguir els consells dels serveis d'emergència en tot moment", perquè "encara ens queden 24 hores per endavant" de l'episodi del temporal Glòria.

El cap de l'Executiu, que s'ha desplaçat a la zona acompanyat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, per conèixer els efectes del temporal, ha assegurat que, davant "la catàstrofe natural que està vivint el Delta és hora de passar a l'acció". "El Delta ens està enviant un crit que hem d'escoltar, que és que necessita una solució ara i aquí", ha reblat.

Després de visitar les poblacions de l'Ampolla i reunir-se a Deltebre amb els alcaldes de la zona i amb representants de les comunitats de regants i arrossaires, el cap de l'Executiu ha refermat el compromís del Govern amb ells i ha insistit que "no pot esperar més" i que es necessita "un pla d'acció immediat". I ha afegit que la gent del Delta és qui ha de dir "com hem de trobar solucions i quines hem de posar en concret".

Torra ha reiterat també que la principal prioritat del Govern són "les persones" i  "la seguretat de la ciutadania", i ha aprofitat per traslladar a tots els serveis d'emergències la seva feina, perquè quan "hi ha una situació de crisi excepcionals com la que estem vivint respon de manera excepcional".

 

Reunió de coordinació del Govern

El president també ha anunciat que, aquesta tarda,  ha convocat una reunió al Palau de la Generalitat amb el vicepresident i els consellers del Govern implicats en la gestió dels efectes del temporal Glòria per avaluar els danys i coordinar la resposta del Govern davant dels efectes del temporal. Així, és previst que hi participin els consellers de la Presidència, Meritxell Budó; d'Interior, Miquel Buch; d'Educació, Josep Bargalló; de Salut, Alba Vergés; d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.