1/07/2020

“Dumbo” i els Reis d’Orient reparteixen il·lusió aTortosa

SS.MM. els Reis d'Orient van arribar a l'embarcador del Mercat Municipal a bord del llagut turístic de Lo Sirgador prop de les 18h de la tarda i van ser rebuts amb focs artificials per part de les autoritats de la ciutat. Des d'allí, i després de saludar tots els nens i nenes que els estaven esperant, impacients, van pujar als busos centenaris de la HIFE per tal d'anar a visitar el tradicional pessebre vivent de la Parròquia del Roser. Però, malauradament, un dels busos es va espatllar a la pujada del Pont del Mil·lenari, fent que SS.MM. haguessin de canviar de vehicle.

Tot i que amb uns minuts de retard, arran de l'incident, els Reis van poder arribar  a temps per fer l'Adoració al nen Jesús. Ses Majestats li van lliurar or, encens i mirra, mentre el mossèn de la parròquia del Roser, Mn. Ramon, els va donar la benvinguda.

A continuació, es van desplaçar fins a la Plaça de l'Ajuntament on, acompanyats per l'alcaldessa del municipi, Meritxell Roigé, i per la resta de regidors, els Reis i els seus patges van pujar al balcó de la casa consistorial per escoltar el breu pregó de Melcior. Al mateix Ajuntament, l'alcaldessa els féu l'entrega de les claus de la ciutat, per tal que durant la nit poguessin accedir a totes les llars tortosines.

A les 18:45h es va donar el tret de sortida a la cavalcada que enguany va girar a l'entorn del personatge "Dumbo", de la taquillera pel·lícula de Disney. Un fet que ja havien posat de manifest els regidors de Festes, Domingo Tomàs, i de Promoció Econòmica, Sisco Pepió, uns dies abans.

Així doncs, els carrers de Tortosa es van omplir amb un total de set carrosses i diverses estructures mòbils, com la de l'elefant volador, una de les més difícils de muntar i de sostenir en suspensió, que van acompanyar a Ses Majestats al llarg del seu recorregut habitual, des de la Plaça de l'Ajuntament fins al Parc Municipal Teodor González.

D'aquesta manera, l'emblemàtica cavalcada va permetre que els nens es traslladessin enmig d'un autèntic circ per unes hores, en una nit tan màgica com la de Reis.

Un cop finalitzada la cavalcada, els Reis Mags d'Orient van accedir a l'escenari del Parc Municipal des d'on van fer el lliurament de regals als nens i nenes de la ciutat.

La cavalcada va comptar amb més de 300 voluntaris i es van repartir prop de 1.000 quilos de caramels, enguany també sense gluten.

I és que l'endemà, després d'una nit d'intensa feina, Melcior, Gaspar, Baltasar, juntament amb les autoritats locals, van visitar la Clínica Terres de l'Ebre, l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, la Clínica Diocesana Sant Miquel Arcàngel, els Cantaires de l'Ebre-Delta i l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, per acabar d'entregar els regals als nens malalts i donar la benvinguda al primer tortosí de l'any, en Nil Gendre i Bosch. Acabant la seva estada a la ciutat a la Capella dels Reis, on s'ha celebrat la Missa de Reis, en el seu honor.

 

Tortosa, Terres de l'Ebre, 7 de gener de 2020

 

Redactat per: Irene López