1/29/2020

Després de Barcelona i Madrid, Joan Ferran presentarà el seu darrer llibre, a Tortosa


Tortosa acollirà aquest divendres la presentació de "El complot de los desnortados", el nou llibre del filòsof, historiador i polític Joan Ferran. El llibre va ser presentat per primera vegada el passat 16 de desembre a Barcelona i ahir 27 de gener ho va fer a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid. Així, Tortosa serà la primera ciutat catalana, després de Barcelona, on es presenta el darrer treball de l'ex diputat del PSC.

Amb el subtítol "tras la estela de un naufragio. Revisión de una etapa política catalana" el llibre és una visió valenta i sincera dels últims anys de procés secessionista. L'autor no s'amaga res i, en aquest dietari, revela com va apostar per un front constitucionalista amb Cs, i com la postura de Rivera de competir amb el PP el va decebre. En les seves pàgines critica la deriva nacionalista d'alguns sindicalistes i progressistes diversos i relata aspectes de la intrahistòria dels socialistes catalans.

La presentació tindrà lloc el proper divendres 31 de gener de 2020 a les 19,00 h al Centre Cívic de Ferreries i serà presentada per Ricard Lleixà, ex regidor de l'Ajuntament de Tortosa, i comptarà amb la participació del subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, del propi autor, Joan Ferran i de l'editor Sergio Fidalgo.

Joan Ferran i Serafini és llicenciat en filosofia i lletres i diplomat en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser empresonat pel règim franquista i alliberat gràcies a l'amnistia de 1977. Ha treballat en el sector de l'ensenyament i també com a assessor tècnic de la primera tinença d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. Ha escrit articles d'opinió i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació, també és tertulià assidu de programes radiofònics i de televisió i és director de la revista trimestral La Rosa de Barcelona. Ha estat director de Promoció Cívica de l'Ajuntament de Barcelona (1990-1992) i diputat per la província de Barcelona en les eleccions al Parlament de Catalunya de 1992, 1995, 1999, 2003, 2006 i 2010 i Primer secretari PSC de Barcelona (2001-2008). Actualment i col·labora en diferents publicacions i diaris digitals.