1/17/2020

Acord Territorialde la Terra Alta per al desenvolupament social, econòmic i d’ocupació digna

El proper dimecres 22 de gener, a la sala d'actes de l'Institut Terra Alta de Gandesa, es donarà a conèixer l'acord territorial i els compromisos que se'n deriven per afavorir el desenvolupament social, econòmic i d'ocupació digna de la comarca que han signat representants del Consell Comarcal i dels dotze municipis de la Terra Alta de manera conjunta amb representants del sector públic, de la comunitat educativa i de les entitats socials i econòmiques.

L'acord busca donar solucions als principals dèficits que presenta la comarca: el despoblament, un teixit productiu feble, la precarietat laboral, la discriminació de gènere, les persones migrades dins del context social i econòmic de la comarca, el paisatge i la manca d'una estratègia i concertació territorial a l'hora d'implementar-la.

En els darrers anys, a la Terra Alta s'hi ha iniciat un procés encaminat a l'organització de les polítiques públiques en l'àmbit del desenvolupament local i l'ocupació, basat en un nou model de cooperació entre tots els actors abans citats. Concertar, planificar i treballar conjuntament és la solució als problemes reals de les persones per enfortir el teixit social i econòmic, i millorar la consciència ciutadana, la identitat col·lectiva, i l'eficàcia i l'eficiència dels recursos públics.

La roda de premsa per informar d'aquest acord territorial de la comarca comptarà amb diferents representants de tots els sectors implicats.