12/03/2019

VII edició de la Fira de Tardor de Sant Eloi al barri de Ferreries de Tortosa


El barri de Ferreries – Sant Vicenç ha acollit, aquest cap de setmana, una nova edició de la Fira de Tardor de Sant Eloi. La fira, que ha arribat a la seva setena edició, ha comptat amb una trentena d'expositors. Al llarg de la jornada, els visitants i veïns del barri han pogut gir de les parades d'artesans, brocanters i antiquaris que s'han aplegat als voltants de la plaça Mestre Monclús i dels carrers del voltant. Però els estands i els brocanters, a diferència d'altres anys, només han estat a la mostra durant el diumenge.

Dissabte al matí, el Centre Cívic de Ferreries va ser l'escenari per on van passar els balladors de l'escola de dansa tradicional, Lo Planter.

Pel que fa a diumenge, hi ha hagut diferents propostes familiars durant tot el dia. Com ho és el cas de la VI Festa dels Tres Tombs del barri de Ferreries o, una novetat, la I  Trobada de capgrossos i gegantons, que ha tingut lloc a la plaça Mestre Monclús. A la tarda també es va fer la VII Trobada de grups de Batukada.

I pel que fa a la valoració de la fira, el president de l'AA.VV. de Ferreries, Sergi Andreu, ha destacat que "partint enguany amb un pressupost de 500€, seguim apostant per una fira que dinamitzi el barri i faci que la gent surti de casa".

La fira ha comptat amb la visita, al matí, de les autoritats de la ciutat, encapçalades pel regidor de Fires, Sisco Pepió, i pel regidor de cultura, Ximo Martorell.

La mostra ha estat força concorreguda al llarg de tot el dia i ha tancat les seves portes a les vuit del vespre, a l'espera de conèixer-se els resultats del volum de vendes i preparant-se ja de cara a la pròxima edició.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 1 de desembre de 2019

Redactat per: Irene López