12/11/2019

Un trenet turístic per potenciar el comerç nadalenc de Tortosa

La Federació Comercial i de Serveis Tortosa + aposta per la implementació d'un trenet turístic, el Tren del Nadal, per a potenciar la compra als establiments comercials de la ciutat al llarg d'aquests dies de Nadal.

Així ho ha explicat la presidenta de la Federació, Mª José Ferré, en l'acte de presentació del tren, que s'ha fet just abans de la inauguració de la Fira de Nadal i del Nucli Antic. A l'acte s'ha fet una petita volta amb el tren per l'Avinguda de la Generalitat amb l'acompanyament del guia turístic que ha fet les pertinents explicacions històriques del patrimoni visitat. Al tren han pujat els diferents membres del consistori, les pubilles de la ciutat i els membres de La Tuna Folk que han amenitat el trajecte.

Amb aquest servei es pretén difondre el patrimoni cultural de la ciutat, al mateix temps que s'incentiva la ciutadania a anar a la zona del comerç del centre de Tortosa per efectuar les últimes compres abans de les festes de Nadal.

Aquest, però, no és el primer cop que la Federació Comercial aposta per un servei així, ja que el primer any que es va posar en funcionament la Pista de Gel de Tortosa també es va comptar amb un tren comercial que la promocionava pels diferents carrers del municipi.

Però, aquest cop, el tren no estarà totes les festes a la ciutat. Només ha estat operatiu al llarg d'aquest passat cap de setmana, coincidint amb el pont de la Puríssima i ho tornarà a estar els dies previs al Nadal, el cap de setmana del 21 i 22 de desembre.

El preu del tiquet és de 2€ i es poden adquirir directament a la plaça Barcelona, lloc en del qual surt el tren, cada mitja hora aproximadament, per a iniciar el seu recorregut.

El tren compta de l'explicació d'un guia turístic que destaca els detalls més rellevants dels llocs emblemàtics per on passa el tren com el Mercat Municipal, l'Antic Escorxador, l'Ajuntament, el Pont del Mil·lenari, la Casa Villalícia, la Plaça Alfons o el barri de Ferreries, entre d'altres.

Cal destacar també que el recorregut del trenet turístic és diferent en funció de si es fa al matí o a la tarda.Tortosa, Terres de l'Ebre, 6 de desembre de 2019


Redactat per: Irene López