12/19/2019

Tortosa aporta el seu gra de sorra per La Marató de TV3

En l'edició d'aquest any, La Marató de TV3 ha estat destinada a les malalties minoritàries i, de nou, la ciutat de Tortosa ha volgut col·laborar-hi organitzant diverses activitats que siguin d'ajuda per poder recaptar fons per a la investigació.

Al llarg de tota la setmana i, especialment, diumenge 15, el dia de La Marató, les Terres de l'Ebre, igual que a la resta del territori català, s'han sumat a la causa més solidària del país.

I és que, a Tortosa, els primers en contribuir a la causa són sempre els escolars, ja que, des dels diferents centres educatius es van organitzar tallers, concerts de Nadal, venda de productes, venda de galetes... amb aquesta finalitat.

El municipi tortosí va acollir també altres activitats organitzades per les entitats esportives. Aquest és el cas del Club de Rem de Tortosa que va fer una competició de rem-ergòmetre a l'embarcador fluvial i va recaptar un total de 602€, o del complex esportiu municipal WIN Tortosa que, juntament amb el Club Natació Tortosa van fer una gimcana popular que recaptà 305€.

Per la seva banda, els amants de les motos també van ajudar a pujar el marcador amb una ruta en moto i esmorzar solidari que va superar els 500€. Mentre que, altres centres privats, com la Residència Diocesana d'Ancians de Sant Miquel Arcàngel, va organitzar l'Oktoberfest, una ballada de sevillanes i una xocolatada amb 183,98€ de recaptació.

Però, el plat fort de la jornada sempre se l'endú el Campus Terres de l'Ebre de la URV que, any rere any, organitza la Caminada Solidària per La Marató, des del Parc Municipal Teodor González fins a l'esplanada del darrere del Campus de la URV. En aquesta edició cal destacar, però, que hi va haver uns grans absents: els globus. I això és arran del fet que la direcció del Campus i l'organització de la caminada han volgut prescindir d'ells perquè són un element contaminant per al medi ambient. Durant la marxa, les formacions locals dels Gaiters de l'Aguilot i la Tortosa Big Band han amenitzat el recorregut.

En el marc de la caminada, la URV i el Club d'Atletisme de les Terres de l'Ebre (ATE) han fet el seu tradicional 24h corrent per La Marató al lateral del passeig central del Parc Municipal Teodor González. El total recaptat amb ambdues activitats ha estat de 4.352€.Tortosa, Terres de l'Ebre, 15 de desembre de 2019


Redactat per: Irene López