12/11/2019

Torna la Fira de Nadal al Nucli Antic de Tortosa

Tortosa va acollir, del 6 al 8 de desembre, la XI edició de la Fira de Nadal al Nucli Antic que aquest any va comptar amb una cinquantena d'expositors que van oferir els seus productes als visitants, des d'embotits i torrons, fins a tot tipus d'elements decoratius del Nadal.

L'acte inaugural va tenir lloc divendres a la tarda i es va iniciar amb una rua des de la plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça de la Cinta amb els membres de la corporació municipal i les diferents mascotes de dibuixos animats de Disney o la Cuca, dels WSG. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el tinent d'alcalde de promoció econòmica, comerç i fires, Sisco Pepió, que van dur a terme l'encesa de l'enllumenat nadalenc de la ciutat des de la Plaça de la Cinta i van visitar alguns dels estands expositius.

En les posteriors declaracions, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, explicà que

"aquest any hem volgut que la fireta fos més extensa i ocupés més carrers" i que "tenim la voluntat que vagi creixent i que cada cop es faci més extensa i vingui més gent a visitar-la". Va mostrar-se molt agraïda amb la col·laboració habitual de l'Associació de Veïns del Nucli Antic i de la regidoria de fires.

I és que enguany, la fira ha eixamplat el seus punts d'ubicació, si bé el nombre d'expositors i la superfície firal segueixen essent iguals. Ara la fira no està tan condensada com abans i s'ha alliberat un dels seus punts més conflictius, el del C/ Taules Velles, traslladant aquestes paradetes a la Plaça dels Dolors i a la Plaça Agustí Querol. Inspirant-se en altres formats que han resultat ser més funcionals, com el de la Diada de Sant Jordi, l'Associació de Veïns del Centre i Nucli Antic també ha vist amb bons ulls aquesta iniciativa de descentralització de la mostra. Així ho va explicar el seu president, Josep Baubí, que va destacar que: "quan ens van proposar començar la fira fa 11 anys hi vam col·laborar des del primer moment. És una fira important per al centre històric perquè omple els carrers de vida". Una vida als carrers i places que Baubí reivindica que "ens agradaria que hi fos sempre i no només al Renaixement o a la Fira de Nadal".

També cal destacar que al llarg d'aquests dies, la ciutadania va poder visitar l'Exposició de Videojocs, consoles, música i merchandising de Top Disc Tortosa i Canal Ocio, a l'Espai Multiús de la Plaça de l'Absis, l'Exposició de Pessebres de la Cripta de la Reparació o l'Exposició "La Mar", a l'Escola d'Art.

A més, els més petits de la casa van poder participar en les diferents activitats de la fira com els tallers de manualitats, les atraccions infantils, el Caga Tió, la visita de la saga Star Wars, o la creació d'una rèplica de cartró del Castell de la Suda de Tortosa, impulsat per l'Associació d'Amics dels Castells i del Nucli Antic, entre d'altres.

La propera cita nadalenca a la ciutat serà el dia 14, també al Nucli Antic, on se celebrarà la Trobada Interescolar de Nadales amb la participació de 300 alumnes dels diferents centres escolars de Tortosa entre les 11:30h i les 13:30h, a la Plaça dels Dolors. I, a la tarda, a l'Espai Multiusos de la Plaça de l'Absis tindrà lloc el primer campionat de Fortnite de les Terres de l'Ebre.Tortosa, Terres de l'Ebre, 6 de desembre de 2019


Redactat per: Irene López