12/11/2019

Retorna l’exposició de pessebres, després d’un any sense fer-se

L'Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l'Ebre va inaugurar la VII edició de l'Exposició de Pessebres i Diorames a la Cripta de la Reparació.

Això ho fa després d'un any d'inactivitat per culpa de malentesos amb l'Ajuntament i l'equip municipal pel que fa a la sessió de l'espai expositiu a l'Associació. Un any després d'aquella errada que va comentar-se molt a la ciutat, l'actual equip de govern ha volgut posar-hi remei tornant els pessebristes al seu lloc de sempre.

Així ho ha destacat el president de l'Associació de Veïns del Centre i del Nucli Antic, Josep Baubí, que ha dit que: "no sé exactament el que va passar l'any passat, però jo entenc que aquesta és una aposta important i que els pessebristes han de mostrar els seus treballs" i, per tant, "estem totalment d'acord en què estiguin en un lloc tan emblemàtic com ho és la Cripta de la Reparació".

Per la seva banda, el president de l'Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l'Ebre, Joan Espuny, es mostrà satisfet de la feina feta des de l'associació i de poder retornar a aquest espai per fer l'exposició.

La mostra, que vol recuperar la tradició pessebrista a la ciutat i recordar la figura del fet religiós, consta de 20 diorames, alguns dels quals estan situats en espais emblemàtics de la nostra ciutat com el Portal del Romeu, el Castell de la Suda, la mateixa Cripta de la Reparació, el pati del Palau Despuig o el claustre del Convent de Santa Clara.

Unes peces úniques i de laboriós treball que han costat prop d'una vuitantena d'hores de realitzar, segons afirmen alguns dels artistes pessebristes que han exposat els seus treballs.

L'exposició està organitzada per l'Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l'Ebre, que compta amb 35 socis. A més, també compta amb el suport de pessebristes d'arreu de Catalunya, com els de Morella, Mont Roig del Camp o Reus. L'Exposició de Pessebres i Diorames es podrà visitar fins el dia 12 de gener.Tortosa, Terres de l'Ebre, 6 de desembre de 2019

Redactat per: Irene López