12/10/2019

Presentació del Codi Deontològic del Periodisme a Tortosa


La Demarcació Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes us convoca demà a la presentació del Codi Deontològic de la professió de periodista. La presentació anirà a càrrec del secretari general del Consell de la Informació de Catalunya, Albert Garrido. L'acte serà a les 19.30 hores però el sr. Garrido pot atendre a la premsa mitja hora abans.

El Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya va ser avalat per darrera vegada l'11 de novembre 2016 en el marc del VI Congrés de Periodistes de Catalunya i adaptat a l'actual realitat que genera Internet. Proclamat per primera vegada en el II Congrés de la professió, l'1 de novembre de 1992, es tracta d'una declaració de principis bàsics que els periodistes han d'observar en l'exercici de la seva tasca. El Codi, assumit per la majoria de professionals i editors, és l'expressió de la voluntat de defensar uns mitjans de comunicació lliures i responsables en el marc d'una societat plural i democràtica.

El 12 de març de 1997 es va crear el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), organisme independent encarregat de vetllar pel compliment d'aquest codi. Integrat per periodistes i representants d'altres sectors professionals, el CIC és també un instrument d'autoregulació amb facultats d'intervenció i mediació mitjançant resolucions i recomanacions sense caràcter coercitiu.