12/22/2019

Marcel Mauri recull en nom de Jordi Cuixart Lo Grifonet 2019 en un acte celebrat a Roquetes

La Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes ha acollit avui l'acte d'entrega del guardó honorífic Lo Grifonet, que lliura anualment ÒMnium Cultural a les Terres de l'Ebre ha una personalitat del territori. En esta ocasió el guardó ha tingut un caire especial, ja que el guanyador ha sigut Jordi Cuixart, president de l'entiutat cultural empresonat a Lledoners.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha sigut l'encarregat de recollir el guardó de mans de la poeta Zoraida Burgos, guanyadora de Lo Grifonet de 2018. El guardó consta d'una escultura obra de l'artista Cinta Sabaté, que simbolitza una dona que sosté als braços una urna del referèndum de l'1 d'octubre. Mauri ha llegit una carta de Cuixart adreçada a tots els presents i ha lliurat a la presidenta de la junta territorial ebrenca d'Òmnium, Dolors Roo, una peça de ceràmica feta per Jordi Cuixart a la preso en mostra d'agraïment.

L'acte ha congregat una cinquantena de persones en un dinar de germanor, amb l'actuació musical d'Albino Tena, les recitacions de Manel Ollé i Sílvia Panisello, i la lectura de la glossa del guardonat a càrrec de Màrius Pont. L'acte l'ha presidit l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i ha comptat amb la presència de Grifonets d'altres anys, com ara Manolo Tomàs, Manel Ollé, Zoraida Burgos i Lola Santacatalina, així com dels artistes Cinta Sabaté i Ignasi Blanch, entre altres.