12/19/2019

L’Escolania de Montserrat torna a Tortosa després de 10 anys

La Catedral de Santa Maria de Tortosa va acollir un emotiu concert de l'Escolania de Montserrat que es va organitzar expressament des de l'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa per la celebració dels seus 40 anys.

Aquesta era "una fita que teníem moltes ganes d'aconseguir", assegura la seva presidenta, Cinta Fontanet, després que tornin a actuar a Tortosa els escolanets de Montserrat, just ara que fa deu anys de la seva última estada a la ciutat.

Sota la direcció del mestre, Llorenç Castelló, els nens de l'Escolania de Montserrat van omplir l'Altar Major de la Catedral amb les seves veus blanques tot interpretant diferents nadales i cançons del repertori nadalenc tradicional com: Les dotze van tocant, Els Pastorets, La filadora o Angelus ad pastores, entre d'altres. A banda de cançons clàssiques catalanes o del repertori del cant gregorià com Germinans germinabit, El cant dels ocells o Rossinyol viatger.

El concert, de dues hores de durada, va constar de dues parts i va estar acompanyat al piano per part del pianista Vicenç Prunés.

A més, ta

En acabar, el prefecte de l'Escolania de Montserrat, el Pare Efrem de Montellà, va destacar que "l'Escolania ha actuat per quarta vegada a Tortosa, atès que ja hi va venir el 1993, el 1998 i el 2009" i que "és un plaer que una entitat que celebra els seus 40 anys hagi pensat amb l'Escolania perquè deuen pensar que som importants". Va destacar que, per a l'ocasió, havien preparat "cançons de repertori montserratí i de cançó popular i tradicional catalana que de ben segur que han agradat al públic" i que han tingut "una molt bona sonoritat, similar a la de l'Abadia, a la Catedral".

Finalment, també va estar satisfet pel fet de comptar amb un escolà de El Perelló, en Magí, que demostra que "l'Escolania no és una cosa llunyana, sinó que és de tots, i necessitem que hi hagi gent de tot arreu per fer créixer la nostra família".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa es mostrà satisfeta pel fet que "la ciutadania hagi respost tant bé a aquesta crida i hagin omplert la Catedral per gaudir d'un concert tant especial com el d'avui amb l'Escolania de Montserrat".

Finalment, el bisbe de Tortosa, Mn. Enrique Benavent, destacà que "és un honor rebre l'Escolania a la Catedral com a bisbe i que cal reconèixer l'esforç de l'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa que ha fet un acte que reuneix a tota la ciutat" i que "el Capítol de la Catedral estem encantats de poder col·laborar amb ells i que, a més, és el primer cop que ve l'Escolania essent jo el Bisbe".

L'acte va comptar amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón.Tortosa, Terres de l'Ebre, 13 de desembre de 2019


Redactat per: Irene López