12/10/2019

L'ACA destina més de 850.000 euros a millorar la videovigilància als embassaments de les conques internes

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà més de 850.000 euros en millorar la videovigilància a les preses que gestiona dins de l'àmbit de les conques internes. S'ha licitat el contracte corresponent, es poden presentar ofertes fins el 20 de gener i, un cop hagi estat adjudicat i signat, tindrà una durada d'un any i cinc mesos.

A les preses de la Baells, Sant Ponç, Darnius Boadella i Siurana s'instal·laran sistemes de vigilància de nova concepció i més avançats, substituïnt els que hi ha actualment en servei. Pel que fa a les preses de Sau, Foix i la Llosa del Cavall es duran a terme millores en els ja existents.

El nou sistema de videovigilància que s'implantarà a les preses que gestiona l'ACA estarà format per càmeres de diferent tipologia i característiques (fixes, mòbils) i per elements de suport a la vigilància, control i seguretat de les instal·lacions com sensors elèctrics, volumètrics, contactes magnètics, entre d'altres.

Tota la informació recollida a través del sistema es gestionarà mitjançant un software integrador que es podrà visualitzar i analitzar de manera centralitzada.

Infraestructures estratègiques

Els embassaments són infraestructures crítiques i estratègiques per a la gestió de l'aigua i requereixen unes mesures de seguretat estrictes, però també han de fer possible operacions diàries complexes, inclòs l'accés a contractistes, proveïdors i personal temporal, així com les intervencions necessàries per a mantenir les instal·lacions en funcionament. La millora en la videovigilància persegueix el doble objectiu de millorar i garantir la seguretat així com fer possible les tasques de manteniment i operació que s'hi desenvolupen.