12/11/2019

La JOCIT actua per primer cop a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Aquest diumenge, l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha acollit la VII edició del tradicional concert de Nadal de la Jove Orquestra Catalana d'Instruments Tradicionals (JOCIT).

Cada any la JOCIT fa el concert en un territori diferent de Catalunya i prepara una peça especial i única per a cada territori. En aquest cas, al concert, de 45 minuts de durada, s'ha interpretat la peça "Malhivern", que el director de la formació, Marcel Ramon, ha composat per a l'ocasió i que està inspirada en músiques tradicionals dels boscos de la Garriga i de les caceres de bruixes.

Amb tot, però, Ramon i el seu equip han fet estada a Tortosa al llarg de tres dies. Uns tres dies que han resultat ser intensos, ja que els han estat acompanyant els membres de l'Escola Municipal de Música de Tortosa i el grup de cant de jota i de guitarró de Masdenverge, del mestre Arturo Gaya. Amb ells han acabat d'interpretar i preparar les últimes peces del repertori tradicional del seu concert que ha acabat resultant un èxit.

I és que, a la part final, els alumnes de Gaya han cantat jotes tradicionals ebrenques juntament amb l'acompanyament musical, i gens habitual, d'una formació jove i talentosa com la JOCIT.

L'orquestra destaca per la seva clara aposta per la recuperació d'instruments antics tradicionals o de folklore popular com la tenora, l'acordió diatònic, el flabiol i el tamboret, el sac de gemecs, la gralla o la dolçaina, entre d'altres.

A l'inici del concert, i en motiu de la situació política que s'està vivint a casa nostra amb líders polítics empresonats i exiliats, la JOCIT ha volgut retre'ls un homenatge amb la interpretació de l'Himne de Els Segadors amb instruments tradicionals.

La realització d'aquesta audició ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tortosa i l'Escola Municipal de Música de Tortosa.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 8 de desembre de 2019

Redactat per: Irene López