12/17/2019

Enric Roig, escollit al Secretariat Nacional com a responsable d’Habitatge

El Congrés del PSC celebrat aquest cap de setmana ha reafirmat el compromís Socialista amb una Catalunya amb justícia social, una Catalunya feminista i una Catalunya ecològica i sostenible. Un Congrés que és el tret de sortida per encarar i donar a conèixer les propostes que els Socialistes tenim per una Catalunya inclusiva, en la que tots hi cabem. Preparada pel futur  i que afronti els reptes del present amb respostes efectives, que miri al davant amb esperança per sortit de l'immobilisme de l'actual govern de la Generalitat d'ERC i JuntsxCat.

El Congrés ha aprovat la nova direcció del PSC encapçalada per  Miquel Iceta com a primer Secretari, i Secretari d'Organització Salvador Illa, en la que Enric Roig ha vist reafirmada la seva feina en l'anterior executiva i ara ha estat escollit per formar part del Secretariat Nacional en la secretaria d'habitatge. També han estat escollits per formar part del Consell Nacional els Ebrencs Maria Beltran i Xavi Sabaté

Roig ha agraït la seva elecció a l'executiva "hem sento molt honorat i estic molt agraït de tornar a formar part de l'Executiva en nom de les Terres de l'Ebre i de tornar a treballar tant a la política municipal com ara a la política d'habitatge."

Així mateix Roig ha explicat que "el socialisme català surt d'aquest 14è Congrés reforçat com a força catalanista, federalista i de progrés, i el PSC es consolida com la única alternativa de govern a Catalunya, amb un projecte fort en polítiques socials i amb el diàleg com a solució."

Pel que fa al territori, Roig ha defensat que la justícia territorial ha de ser "el nostre compromís amb el territori per combatre el despoblament." "Des d'aquí el nostre reconeixement a tots i totes els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores que dia a dia fan del nostre país un país més gran i equilibrat" ha reblat Roig.

Un Congrés en el han participat més de mil delegats i delegades en el document mac distribuït en cinc ponències  i en el que els Socialistes de l'Ebre hem sortim molt satisfets perquè hem vist aprovades totes les propostes que hem presentat des del Territori. Propostes orientades  primordialment als principals reptes de futur que hem d'afrontar en el conjunt del Territori perquè la nostra és la Catalunya oblidada pel Govern de la Generalitat.

Propostes que fan referència bàsicament sobre la Catalunya Buidada, sobre l'Emergència climàtica i la Sostenibilitat del Delta de l'Ebre, el canvi d'ús de les nuclears en noves activitats energètiques sostenibles i generar nous llocs de treball, sobre les millores ferroviàries que necessitem al territori, propostes per garantir el benestar dels animals que conviuen en les persones com animals de família.