12/11/2019

ElConsell Comarcal del Baix Ebre potencia les habilitats parentals depares i mares a l’Aldea

Una trentena de famílies han participat en el Cafè en família, un espai de trobada impulsat pel Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre per compartir i aprendre sobre l'educació dels fills, que durant els darrers dos mesos ha tingut lloc a l'Aldea. El conseller comarcal Antoni Gilabert i l'alcalde de l'Aldea, Xavier Royo, van entregar els diplomes als participants en l'última sessió, uns participants que van manifestar la voluntat de continuar les sessions del Cafè en família amb una periodicitat mensual.

Les sessions del Cafè en família han tingut lloc al Punt Jove de l'Aldea i durant les set sessions (una cada setmana), les tècniques del SIS han contribuït a reforçar les relacions familiars i han ajudat a gestionar situacions quotidianes i resoldre conflictes. La comunicació, la rutina, l'acord, l'estimació i l'equivocació són algunes de les temàtiques que s'han abordat en aquestes trobades. L'èxit de participació ha fet que s'organitzessen dos grups, un els dilluns i l'altre els dimarts.

El SIS ja ha organitzat enguany el Cafè en Família en altres municipis de la comarca: Deltebre, Roquetes, l'Ametlla de Mar i el Perelló. El Consell Comarcal programarà aquesta activitat a tots els municipis del Baix Ebre i la previsió és que a principi d'any es realitze a l'Ampolla.