12/21/2019

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre reclama la nul·litat de la sentència de l’1-O i dona suport al president Quim Torra


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha acordat avui demanar al Tribunal Suprem que adopte les mesures necessàries per a donar compliment a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i, en conseqüència, anul·le la sentència del judici de l'1-O. El plenari ha aprovat una moció del grup comarcal d'Esquerra i una altra de Junts per Catalunya, que declara la constatació que la justícia espanyola va vulnerar els drets dels eurodiputats electes: Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín.

L'acord del ple en relació amb la sentència del TJUE insta l'administració espanyola a aturar la repressió i a l'alliberament immediat de tots els presos i les preses polítiques. La moció s'ha aprovat amb els vots favorables d'Esquerra, Junts per Catalunya, Movem Terres de l'Ebre, l'abstenció d'una consellera comarcal socialista i Ciutadans, i el vot contrari del PSC.

El ple del Consell també s'ha posicionat sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que inhabilita durant un any i mig el president de la Generalitat, Quim Torra, per no retirar una pancarta en suport als presos i les preses polítiques, i li ha mostrat el seu suport.

D'altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el nomenament dels membres del consell d'administració de la societat Baix Ebre Innova, la societat que presta el servei públic de viver d'empreses i centre de negocis, així com la formació ocupacional. Així, el consell d'administració de Baix Ebre Innova queda format per nou membres: Laura Fabra, Ivan Garcia, Josep Antoni Navarro i Rosalia Pegueroles, en representació d'Esquerra Republicana; Xavier Royo i Sandra Zaragoza, de Junts per Catalunya; Enric Roig, del PSC; David Poy, de Movem Terres de l'Ebre i Sebastià Castañeda, de Ciutadans.

El ple també ha aprovat el model de conveni a signar amb els ajuntaments de la comarca per a la implementació del programa Treball i Formació; el conveni amb l'Ajuntament d'Aldover per a la prestació dels serveis tècnics; el conveni amb l'Institut Català d'Acolliments i Adopcions per al finançament de l'ICIF (Institucions Col·laboradores d'Integració Familiar) i l'addenda de pròrroga per al 2020 del contracte programa 2016-2019.

Un altre dels punts de l'ordre del dia del plenari ha estat l'aprovació dels costos dels serveis de recollida i tractament de residus per a l'any 2020 al Baix Ebre amb un import total de 4,6 milions d'euros.

Finalment, el ple ha aprovat una moció de Junts per Catalunya, amb el suport de tots els grups i l'abstenció del PSC, que reclama a Renfe i Adif la implantació d'un servei regional d'alta velocitat entre Tortosa i Barcelona amb quatre freqüències diàries, que garanteixi la connexió amb els trens AVE del Camp de Tarragona; la millora dels serveis de rodalies de l'R15 i l'R16 i el manteniment de l'Euromed, una vegada entre en funcionament la doble via al tram comprès entre Vandellòs i Tarragona.