12/17/2019

El Consell Comarcal del Baix Ebre podrà comptabilitzar els usuaris de la Via Verda

El nombre d'usuaris de la Via Verda de la Val de Zafán es podrà comptabilitzar a partir del 2020. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat aquesta setmana eco-comptadors a les estacions de Benifallet, Aldover i en un punt de la via a Tortosa. Es tracta d'un sistema que permetrà conèixer el nombre de ciclistes i vianants que utilitzen la Via Verda en un període de temps concret. "Els eco-comptadors ens permetran disposar d'informació actualitzada i exacta sobre els usuaris de la via, sabrem en quines èpoques hi ha més afluència. Una informació que ens servirà per a determinar futures actuacions", ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El president del Consell Comarcal i el conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan han presentat aquest matí els eco-comptadors que s'han instal·lat a la Via Verda del Baix Ebre. Una actuació que ha tingut un cost de 15.972 euros i que ha estat finançada per l'Idece.

Pel que fa als aparells que s'han instal·lat, són innovadors i tenen un sistema que permet diferenciar entre vianants i ciclistes, ja que disposa de diferents sensors adaptats per comptar o bé bicicletes o bé vianants. El senyal captat pels sensors és analitzat per un sistema intel·ligent, l'Smart Connect, que recull les dades, les emmagatzema i, posteriorment, s'analitzen mitjançant un software en línia. Concretament, s'ha instal·lat una placa soterrada sensible a les variacions de pressió detectades i un pal en un lateral, on es recullen les dades.

Per la seua banda, el conseller  de Turisme ha destacat que la instal·lació d'aquests comptadors és una de les millores que l'ens comarcal ha dut a terme enguany a la Via Verda. "Hem asfaltat diversos trams de la via compresos entre Xerta i Tortosa,  hem instal·lat Wi-fi gratuïta a l'estació de Benifallet i hem renovat les tanques laterals", ha manifestat Jordan.

A més, una de les principals inversions del pressupost comarcal pel 2020 és la il·luminació de la Via Verda entre Tortosa i Roquetes. Una actuació que tindrà un cost de 90.000 euros. "Millorem la connexió entre Tortosa i Roquetes per la Via Verda per tal de potenciar la mobilitat sostenible entre els dos municipis", ha dit Faura.

D'altra banda, l'any que ve s'executarà el projecte d'ampliació de la Via Verda entre Tortosa i l'Aldea, per l'antic traçat del Carrilet. Una actuació que té un pressupost de 556.965 euros.