12/16/2019

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre contracta 28 persones a través de les polítiques actives d’ocupació

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha posat en marxa aquest dilluns 16 de desembre, un conjunt d'accions d'ocupació laboral programades per a l'any 2020 amb finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya.

En concret, 18 veïns de la comarca son els beneficiaris del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei d'Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu. Els contractats realitzaran tasques de manteniment i desbrossament de camins; tasques de millora d'espais públics i zones naturals als municipis de la comarca, i tasques de recuperació del patrimoni natural i ferroviari al municipi de Móra la Nova. Totes ells rebran una formació transversal de 60 hores que servirà per  millorar la seva ocupabilitat i adquirir competències professionals, és a dir, d'aplicació directa al món laboral.

El programa, pel qual el Consell Comarcal ha rebut una subvenció total de més de 276.796,84 euros, es divideix en 4 línies ben diferenciades.

- PANP: persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d'ajuts, preferentment més grans de 45 anys. Dins d'aquesta línia s'han fet 7 contractes de sis mesos i 4 contracte de dotze mesos.

- PRGC: persones en situació d'atur beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (RGC). Dins d'aquesta línia s'han fet 4 contractes de sis mesos.

- DONA: dones en situació d'atur. Dins d'aquesta línia s'han fet 3 contractes de dotze mesos.

- COOR: accions de coordinació i suport tècnic. Es preveu la contractació d'una persona durant dotze mesos.

El SOC subvenciona els contractes de treball, les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l'horari laboral i, si escau, les accions de coordinació i suport tècnic (personal propi o de nova contractació).

Programa Enfeina't

Dintre de les polítiques actives d'ocupació del Consell Comarcal s'han contractat 10 persones a través del Programa Enfeina't, que també està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb el finançament del Servei d'Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu. L'objectiu és la contractació temporal de persones en situació d'atur de llarga durada, així com l'acompanyament a la seva inserció laboral.

Els beneficiaris realitzaran tasques de millora de l'entorn dels principals elements turístics dels municipis de la comarca, sobretot fent petites actuacions de desbrossament, manteniment i arranjament general, amb l'objectiu de recuperar el patrimoni natural, arquitectònic i cultural de la comarca. La tasca efectiva a municipis començarà demà dimarts 17 de desembre a Móra la Nova i Vinebre, per després continuar en els altres pobles de la comarca. Tanmateix, el proper mes de gener s'iniciaran les sessions d'acompanyament a la inserció, que s'aniran realitzant al llarg de tot el programa.

Durant dotze mesos els treballadors aniran passant per tots els pobles de la comarca, i a cada població aniran realitzant les tasques que ha previst cada Ajuntament.