12/24/2019

Anna Brull canta al concert de Nadal de la URV, a Tortosa


Un any més, el campus de la URV a les Terres de l'Ebre ha acabat el trimestre amb l'organització del tradicional concert de Nadal que, des de ja da uns anys es va decidir ubicar a l'Església de Remolins perquè és aquesta la que queda més a prop de la universitat.

En aquesta edició, el concert ha anat a càrrec de l'OCTO, l'Orquestra de Cambra de Tortosa, sota la direcció del mestre Jordi Bonilla.

Aquest ha estat un concert especial per l'OCTO, ja que han interpretat per primer cop la peça Salve Regina, de Valero Moreno, que fou mestre de capella de la Catedral de Tortosa. Aquesta peça ha estat recentment recuperada de l'Arxiu Capitular de la ciutat per part del compositor i membre de l'OCTO, David Matheu.

Però la cirereta del pastís d'aquest concert ha estat la col·laboració impagable de la mezzosoprano ampollenca, Anna Brull, que ha cantat diferents àries de Handel, Locatelli i Valero Moreno. Acabant l'actuació amb una interpretació digna de El Liceu, l'ària de l'havanera L'amour est un oiseau rebelle, de l'òpera de Carmen, de Georges de Bizet.

La cantant d'òpera és força coneguda a l'Ampolla i Terres de l'Ebre, malgrat sigui aquesta la segona vegada que actua a la capital del Baix Ebre. Brull va estudiar didàctica vocal a l'ESMUC i ha estudiat cant al Conservatori de la Royal de Brussel·les. Va ser guardonada amb el segon premi del Concurs Internacional d'Òpera a Fasano, Itàlia, on també actuà per primer cop el 2012 amb l'obra de Les Noces de Figaro.

Actualment, resideix a Àustria, on actua com a mezzosoprano solista al teatre de l'Òpera de Graz.

El concert ha omplert l'Església de gom a gom i, fins i tot, hi ha hagut assistents que han hagut d'estar dempeus al fons de la nau. A més, ha comptat amb la presència del sotsdirector del campus de la URV a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Ferré, el regidor de cultura, Ximo Martorell, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.Tortosa, Terres de l'Ebre, 20 de desembre de 2019


Redactat per: Irene López