11/23/2019

Xavier Pallarés: “preocupats per la sinistralitat a la C-12 assumim la necessitat d’implementar projectes de millora al ferm, als accessos i estudiar nous trams 2+1”

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, juntament amb la directora territorial de Territori i Sostenibilitat, Lídia Pino, han presentat en roda de premsa les dades de sinistralitat al tram ebrenc de la C-12, entre Amposta i Flix, des de l'1 de gener a l'1 d'octubre. Un període en el qual s'han produït 39 accidents, dels quals 4 han estat amb víctimes mortals i 8 amb víctimes greus.

Unes xifres que "ens preocupen moltíssim, són dades colpidores per l'elevat número de víctimes accidentades i, per això, des del Govern assumim la necessitat de projectar millores al ferm, als accessos i també estudiar la implementació de nous trams 2+1, al llarg del tram Amposta – Flix, per alleugerir l'estrès que genera la impossibilitat d'avançar en zones amb gran volum de trànsit" – ha explicat el delegat del Govern.

En aquest sentit, han presentat alguns dels projectes en els quals des del Departament de Territori i Sostenibilitat s'està treballant per condicionar la C-12 en el tram de les Terres de l'Ebre:

·         La millora del ferm en diversos trams de l'Eix de l'Ebre, entre els quals destaca Aldover - Xerta

·         La rotonda de l'EMD Jesús. Millora la seguretat i l'accessibilitat de la via als veïns del municipi

·         L'accés a la Via Verda a Benifallet. Un projecte redactat i consensuat amb l'Ajuntament. A més a més, de la millora d'accés al municipi

·         L'estudi per implementar nou trams 2+1 en aquells trams de la C-12 que es consideri més necessari, en base al projecte global de desdoblament de l'Eix de l'Ebre.

El Govern preveu establir el calendari d'implementació d'aquests projectes a partir del 15 de gener, quan es convocarà una nova reunió amb els ajuntaments dels municipis ebrencs de la C-12, des d'Amposta a Flix, per tal de consensuar les actuacions que s'han de dur a terme

 

Dades de sinistralitat al tram ebrenc de la C-12.

L'estudi de les dades de sinistralitat a la C-12 presentades són des d'Amposta a Flix, dividides en 4 trams: Amposta-Benifallet; Benifallet-Móra la Nova; Móra la Nova-Ascó i Ascó-Flix, per les pròpies casuístiques. Així s'ha pogut constatar que el nombre més elevat d'accidents s'ha produït en el tram Amposta – Benifallet.

 

L'accidentalitat del 2018 al 2019 (gener – octubre) ha passat de 30 a 39 accidents i d'1 víctima mortal a 8, a més de 6 víctimes greus l'any passat a les 16 d'enguany. En total aquest 2019 la xifra de víctimes accidentades són 64.