11/20/2019

Unió de Pagesos insisteix en la necessitat de millorar les assegurances per als beneficiaris dels ajuts per l’incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià

Unió de Pagesos ha insistit avui en la necessitat de millorar les assegurances agràries per als beneficiaris dels ajuts per a l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià del 26 de juny, en el marc de la Taula Agrària celebrada a Barcelona. En aquest sentit, el sindicat considera raonable l'aclariment sobre l'ordre de convocatòria d'ajuts fet avui pel Departament d'Agricultura, segons el qual només caldrà que la pagesia contracti les assegurances per a les parcel·les afectades per l'incendi, tot i que Unió de Pagesos treballarà per a la millora.
 
En la reunió de la comissió tècnica sobre l'incendi celebrada a Flix (Ribera d'Ebre) el 6 de novembre el sindicat ja havia transmès a l'Administració que l'obligació d'assegurar l'explotació durant cinc anys era inassumible per l'alt cost que implicaria per als productors.
 
El sindicat també ha demanat a la reunió de la Taula Agrària que es puguin acollir a l'ordre de convocatòria d'ajuts el màxim nombre possible d'afectats, ja que només s'hi han acollit 412 hectàrees d'un total de 1.071 afectades. El Departament s'ha compromès a estudiar l'obertura d'una nova ordre de cara a l'any vinent per a les hectàrees que no s'hi han acollit, així com a fer seguiment de recuperació del potencial productiu per obrir una convocatòria de ajut si s'escau.