11/26/2019

Unió de Pagesos denuncia la banalització i el presumpte frau al consum en l’oli d’oliva verge i verge extra per part d’envasadors i amb la col·laboració de la gran distribució


Unió de Pagesos ha denunciat avui, en un acte davant de l'establiment Carrefour de Lleida, la banalització de l'oli d'oliva verge i verge extra i el presumpte frau al consum que en fan envasadors amb la col·laboració de la gran distribució. Per aquest motiu, el sindicat ha organitzat un tast d'oli d'oliva verge extra entre els mitjans de comunicació per poder comparar olis d'oliva d'oferta que es venen com a olis d'oliva verge i verge extra.
 
Unió de Pagesos recorda que els productors d'oli d'oliva verge i verge extra ja fa anys que pateixen els efectes de campanyes d'ofertes de preu per part d'envasadors i la gran distribució que converteixen aquest producte en un producte reclam per als consumidors. Aquest fet ha comportat que molts consumidors considerin que preus superiors als quatre euros per litre d'oli d'oliva verge extra ja siguin excessivament cars quan aquest era el preu mínim habitual d'aquest producte fa més de deu anys.
 
El sindicat denuncia que moltes vegades no tot l'oli verge i verge extra que es ven amb aquestes denominacions ho és, a la vegada que reclama a la societat que es recuperi la valoració d'aquest producte per evitar que es continuï enganyant els consumidors a costa de la pagesia i amb l'únic benefici de la indústria i la gran distribució.
 
Unió de Pagesos calcula que la diferència de despesa a les llars que passessin de consumir oli d'oliva verge a oli d'oliva verge extra a un preu de 5 euros el litre, només suposaria una diferència entre 5,58 i 11.78 euros anuals per persona. Amb aquesta mínima diferència, el consumidor disposaria d'un oli d'oliva verge extra de qualitat assegurada, amb tots els beneficis per a la salut i tenint en compte que la seva reutilització també és més sana.