11/06/2019

Treball, Afers Socials i Famílies destina 23,6 milions d'euros a mesures d'estímul i foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local a les Terres de l'Ebre

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà el proper any 23,6 milions d'euros al desplegament de polítiques actives d'estímul i foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local a les Terres de l'Ebre. D'aquests, 14,7 milions es distribuiran a través dels programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que la resta es destinarà a altres programes ocupacionals del Departament, concretament a suport a la inserció al mercat de treball (7,2 milions), programes de treball per a les persones amb discapacitat (1,1 milions) i foment de l'economia social, l'autoocupació i el treball autònom (574.000 euros). Es preveu que tots aquests programes i la inversió prevista pel Departament beneficiïn 9.237 persones al conjunt de la vegueria.

 

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, i la directora del SOC, Mercè Garau, han presentat aquest matí a Tortosa la programació territorial del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, que ha estat  acordada amb les associacions patronals, sindicals i entitats municipalistes. Amb el pressupost de 14,7 milions d'euros es preveu atendre 4.766 persones (tant ocupades com desocupades) a través dels programes del SOC així com amb d'altres serveis prestats a les Oficines de Treball.

 

Josep Ginesta ha destacat que "les polítiques d'ocupació que avui presentem atenen les tres prioritats més rellevants que tenim: la formació i l'orientació laboral, l'atenció als col·lectius vulnerables i la territorialització". Hi ha afegit: "Estem treballant en el decret de desplegament de les estratègies territorials per afavorir que al territori hi hagi espais de diàleg i consens entre ens locals, patronals i agents socials. Així podran construir el seu propi projecte de desenvolupament econòmic".

 

La dotació econòmica del SOC es distribuirà a través de cinc tipus d'actuacions, entre les quals destaquen especialment els programes de foment de l'ocupació i els orientats a acreditar i/o millorar la qualificació professional. També hi ha partides destacades per al desenvolupament econòmic local, l'orientació professional i la gestió de la col·locació en el mercat de treball.