11/24/2019

Tortosa: Les Terres de l'Ebre commemoren el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD) a les Terres de l'Ebre, Carme Valls, presidiran, com cada any, l'acte de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que tindrà lloc dilluns, 25 de novembre, a les 10.00 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Enguany, participen en l'acte 8 instituts del Baix Ebre, amb 600 alumnes de 3r. d'ESO, que seran els encarregats de llegir el manifest institucional. Un manifest, que ha estat consensuat per la Generalitat; les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona; l'Ajuntament de Barcelona; la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

Durant l'acte, romandran enceses 12 espelmes en record per a les 12 dones mortes per violència a Catalunya; 9 en l'àmbit de la parella, 2 en el familiar i 1 en la sòcio-comunitat, una de les quals menors d'edat.

A més a més, comptarà amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa, que interpretarà l'obra 'Tothom ho fa', amb la finalitat de sensibilitzar i prevenir les relacions abusives que afecten a les persones joves. Aquesta mateixa obra, que s'emmarca dins el projecte "Teatre per la igualtat" de l'ICD, també es representarà, per part de l'alumnat de cada centre, a l'Institut Escola Daniel Mangrané de l'EMD Jesús (Tortosa); a l'Institut de Roquetes; a l'Institut Ramon Berenguer IV d'Amposta i a l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar.

Per finalitzar l'acte, 12 alumnes de l'Escola de dansa Ballet Estudi de Tortosa representaran tres peces.

Aquest acte conjunt del Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre se suma a la resta de commemoracions que a l'entorn del 25N es duen a terme als diferents municipis de les Terres de l'Ebre.
25/11/2019 10:00 | Commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista . Auditori Felip Pedrell (Jardins Salvador Videllet, 1) | Tortosa (Baix Ebre)
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, presideix l'acte de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, juntament amb l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre; Xavier Faura, i la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Carme Valls.