11/22/2019

Terres de l’Ebre Play, nou concurs de vídeo turístic per promoure els atractius del territori

El vídeo és sens dubte una de les principals eines en l'estratègia de màrqueting de les destinacions i els productes turístics. Els experts en màrqueting aconsellen cada cop amb més insistència i rotunditat el seu ús en els diversos canals de promoció. Els darrers anys, els festivals dedicats a l'audiovisual turístic s'han convertit en plataformes de posada en comú i reivindicació d'un gènere polièdric i mutant, que tant empra codis de la publicitat, com del documental, la ficció cinematogràfica o el videoclip. Per tot plegat, el Terres Travel Festival - Films & Creativityorganitza la primera edició del concurs Terres de l'Ebre Play, una competició de microvídeos turístics per a estudiants de cicles formatius i universitats. Els participants en el concurs —que s'emmarca en l'Any del Turisme Esportiu de l'Agència Catalana de Turisme i que té el suport de la Marca Turística Terres de l'Ebre—podran guanyar un val de 1000 € per a la compra de material tècnic fotogràfic i audiovisual. El procés d'inscripció al concurs s'efectuarà a través del web www.terresfestival.com/play, on també es poden consultar les bases. El límit per a la presentació dels projectes és el 19 de gener de 2020 a les 24h.

Presentació a Barcelona

Per presentar el concurs a Barcelona i analitzar les noves tendències en l'àmbit de l'audiovisual turística, el Terres Travel Festival - Films & Creativity i el CETT (el centre universitari de referència de Turisme, Hosteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona) han programat una jornada professional a l'hotel Alimara de Barcelona el dijous 28 de novembre. L'acte s'iniciarà a les 10h amb la conferència 'Per què hauríem d'usar el vídeo en màrqueting turístic?' que impartirà l'escocès Chris Torres, director de la Tourism Marketing Agency i un dels màxims experts en l'ús del vídeo turístic. Durant l'acte s'entregarà Als interessats un briefing amb les pautes perquè els participants presentin una proposta creativa, original i inèdita al concurs Terres de l'Ebre Play.

Per acabar la sessió, es projectaran els millors vídeos de turisme de l'any 2019, de la CIFFT Rank List, que fou presentada el 12 de novembre a la seu d'aquest organisme a Viena.La Jornada Terres CETT se celebrarà a l'Hotel Alimara Barcelona, dintre les instal·lacions del centreuniversitari (Av. de Can Marcet, 36) i compta amb el suport de B the travel brand Xperience Barcelona I la col·laboració del Clúster Audiovisual. La inscripció a la jornada Terres CETT és gratuïta i pot fer-se a través de l'enllaç: www.terreslab.com/terrescett.

Terres Travel Festival - Films & Creativity

Amb només tres anys de vida, el Terres Travel Festival - Films & Creativity que se celebra a Tortosa ha esdevingut un dels festivals més dinàmics del circuit CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals), una xarxa internacional de divuit festivals que, des de l'any 1989 premia les millors produccions audiovisuals de viatge i de la indústria turística del món. El Terres Travel Festival, que del 24 d'abril al 3 de maig de 2020 celebrarà a Tortosa la seva quarta edició, és l'únic festival espanyol del circuit CIFFT.