11/01/2019

Resposta ciutadana contra els augments d’impostos i de sous polítics a l’Ajuntament de Móra d’Ebre

Unes 200 persones convocades a través de les xarxes socials es van concentrar ahir davant de l'Ajuntament de Móra d'Ebre per a protestar per l'augment d'un 20% dels impostos i taxes municipals aprovat per l'equip de govern del consistori comandat per Junts per Catalunya esta mateixa setmana. Els concentrats també van clamar contra l'augment de sous que fa uns mesos es van aplicar els membres del govern municipal i van exigir mesures pressupostàries que evitin que el gruix del Pla d'ajustament de l'Ajuntament repercuteixi sobre el veïnat.

Dos portaveus dels convocants van llegir un manifest en català i en castellà en què es va posar de manifest el rebuig a l'augment dels tributs i es va reclamar sense embuts una rebaixa dels sous polítics al consistori. Alguns dels concentrats van expressar en veu alta, a cara descoberta i micro en mà les seues opinions al respecte. No s'explicaven com l'equip de govern, després de governar dos mandats complets, no hagi assumit cap responsabilitat sobre la situació econòmica de l'Ajuntament. També van criticar que el govern municipal s'assigni retribucions econòmiques quantioses i, en paral·lel, digui que l'Ajuntament està arruïnat.

Tota l'oposició municipal, des del grup de Tots i Totes per Móra d'Ebre (Santiago Campos) fins a la CUP, rebutja l'increment d'impostos aprovat i reclama austeritat al govern per a fer front als números rojos de l'Ajuntament. Per la seua banda, l'equip de govern va explicar en el ple municipal en què es va aprovar la mesura que l'Ajuntament ha minimitzat al màxim la pujada impositica però l'única solució per a estabilitzar l'economia del consistori passa per apujar impostos i taxes un 20% l'any 2020.

Els concentrats ahir van recollir firmes per a demanar que es retiri l'increment de la pressió fiscal i que es busquin mesures alternatives per a fer front al dèficit. S'ha convocat una nova concentració i recollida de firmes el dilluns dia 4, a les 13.00 h.