11/04/2019

La Ribera d’Ebre participa en una trobada d’experiències de coworking rural a Alemanya

Els darrers anys, el model de coworking rural de la Ribera d'Ebre ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l'Estat espanyol, sinó també a Europa. I per això, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte Cowocat_Rural, formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, la gerent del Centre d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de Cowocat_Rural, Jaume Bages, es desplaçarà a Alemanya per participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

La trobada que se celebrarà a la ciutat de Leipziger, a la regió de Saxònia, s'ha programat en el marc d'un projecte de cooperació LEADER Transnacional per impulsar espais de coworking en zones rurals europees. La delegació de la Ribera hi participa a través del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d'Ebre-Terra Alta i amb el lideratge de Cowocat_Rural. A més de la delegació, a la trobada hi participaran sis Grups d'Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d'Alemanya; el Donegal Local Development Company d'Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades contempla visites a espais de coworking a l'àrea de zona Leipziger, amb sessions de treball per intercanviar experiències i una trobada amb el Ministre de Medi ambient i Agricultura de l'estat alemany de Saxònia.

La trobada de Leipziger servirà per donar continuïtat a la feina engegada amb anterioritat pels socis del projecte CoLabora. Els grups participants promouen, anualment, una trobada i, en els darrers anys, els grups participants ja han intercanviat experiències a la Ribera d'Ebre i el Regne Unit amb la voluntat de treballar conjuntament en l'impuls del coworking rural, entès com una peça clau en el desenvolupament rural per retenir i captar talent per tal de frenar el despoblament. De les taules de treball, en sortirà una guia metodològica amb els passos necessaris per crear, gestionar i dinamitzar espais de coworking rural.