11/02/2019

La CUP es presenta a les eleccions espanyoles per bloquejar la governabilitat de l'Estat

Sergi Saladié i Jordi Fornós, candidats números 2 i 4, respectivament, de la llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a la província de Tarragona a les eleccions del 10-N, han protagonitzat avui un míting a Móra d'Ebre. Els candidats han justificat el fet que la CUP es presenti per primer cop a unes eleccions espanyoles i ho han argumentat dient que l'objectiu que s'han marcat és forçar la ingovernabilitat de l'Estat.

Sergi Saladié considera que "no hi anem a fer res a Madrid. Ens presentem amb un programa que no diu res, ja que ens proposem bloquejar l'Estat". Tot i això, el candidat considera que és important que les llistes de la CUP obtinguin un bon resultat en els comicis del 10 de novembre, ja que "quan la CUP és forta i té una representació important, comencen a passar coses a Catalunya".

Saladié considera que s'hauran de produir en un futur cinc, sis o set moments com l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya, que no han de passar necessàriament per referèndums, però que han de suposar la presa de decisions per part de la societat. S'ha mostrat partidari de teixir una estratègia comuna entre les forces independentistes per tal de concretar com hauran de ser estos moments que han de portar a exercir l'autodeterminació.

En acabar les intervencions, el públic assistent ha fet ús de la paraula i s'ha generat un debat sobre la necessitat o no de la unitat electoral de totes les forces independentistes, la conveniència o no que la CUP participi activament al Consell de la República o sobre l'estratègia nacional i internacional que ha de seguir Catalunya per a assolir la independència.