11/15/2019

La Comissió Territorial d'Assegurances Agràries de Catalunya avança en la millora d'aquest sistema

El director general de Desenvolupament Rural del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Oriol Anson, ha presidit avui, a la seu del Departament a Barcelona, una nova reunió de la Comissió Territorial d'Assegurances Agràries de Catalunya, en què hi participen representants d'Agroseguro, de la Delegació del Govern a Catalunya, d'ENESA, del Consorci de Compensació d'Assegurances, i de les organitzacions professionals agràries i de les cooperatives agràries (UP, JARC, ASAJA, URAPAC-UPA i FCAC). Aquesta Comissió té com a objectiu la millora del disseny i aplicació dels plans d'assegurances agràries.

I és que dins del ferm compromís del DARP en el foment de l'ús de les assegurances agràries i en el perfeccionament del sistema i de les seves condicions, aquesta Comissió té com a objectiu la millora del disseny i aplicació dels plans d'assegurances agràries, i entre les seves tasques figura l'aprovació dels acords dels diferents grups de treball d'assegurances agràries existents a Catalunya, grups que tenen encomanada la funció d'estudiar i fer propostes de millora de les línies d'assegurança específiques de cada sector, i l'anàlisi i avaluació dels resultats cada Pla anual d'assegurances agràries.

El tema central de la reunió d'avui ha estat l'anàlisi dels acords adoptats en tots els grups de treball d'assegurances a Catalunya des de l'anterior Comissió Territorial d'Assegurances. Val a dir que se celebra com a mínim un cop l'any.

Així mateix, avui també s'ha informat sobre l'afectació de la taula de bonificació i recàrrecs i baixada de primes en el sector de la fruita, l'avançament de la data de garanties del garrofer, l'estudi de la inclusió del mòdul 1C per l'olivera, així com de l'estat de l'estudi dels rendiments per a l'assegurança del conreu de l'avellaner pel proper pla.

Alhora, s'han plantejat altres temes que s'estudiaran en els propers grups de treball, com l'anàlisi de l'assegurança de pastures, la preocupació del sector per la cobertura dels danys ocasionats per la fauna salvatge, així com per la inclusió a l'assegurança de sectors minoritaris a Catalunya com el del raïm de taula i el llúpol.