11/24/2019

Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Tarragona no cobrarà elsvisats als Ajuntaments pels projectes derivats de les inundacions delFrancolí o els incendis de la Ribera d’Ebre


El Col·legi d'Enginyers Tècnics i Industrials de Tarragona (CETIT), que també té seu a Tortosa va celebrar ahir divendres, 22de novembre la Diada de l'Enginyer, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i amb la presència de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès i altres autoritats de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. L'acte va comptar amb la presència de prop de 300 persones.


El president del Col·legi, Antoni Escarré, va incidir en el perquè d'aquesta trobada, per primer cop a Tortosa: en solidaritat amb els incendis que van patir les Terres de l'Ebre a Flix durant l'estiu. Així mateix va anunciar els Ajuntament que hagin de visar projectes que hagin estat conseqüència tant de l'incendi com de les inundacions del Riu Francolí, aquests seran gratuït.


Durant la Diada es va lliurar el premi de projectes de Fi de Carrera Lluís Roca Garcia, a Xavier Carmona, que va realitzar un dron per realitzar mesures de radiació gamma; igualment es va donar un accèssit a Gerard Jové, pel disseny d'un sistema inversor de velocitats universal per una motocicleta amb la seva instal·lació a un vehicle de ral·lis tot terrenys. L'acte va comptar amb la presentació del projecte el projecte URVoltage Racing, format per prop de 50 persones que realitza una motocicleta de competició elèctrica que participarà l'any vinent en un campionat mundial el MotoStudent, la única competició universitària a nivell mundial, el Col·legi d'Enginyers és un dels patrocinadors d'aquesta iniciativa.


Així mateix es va donar la benvinguda als nous col·legiats amb la imposició de les insígnies del Col·legi i es van lliurar els guardons als col·legiats que compleixen 25 i 50 anys al Col·legi. Per primer cop, es va lliurar el premi a la innovació i sostenibilitat que va recaure en mans de l'empresa Schütz Ibérica SL en reconeixement en la seva trajectòria en innovació tecnològica i sostenibilitat vers el medi ambient.


Abans dels parlaments de cloenda, el Col·legi va reconèixer i homenatjar la tasca de Juan Garcia Marquès, col·legiat dels de l'any 1961, quan encara era el Col·legi de Pèrits Industrials de Catalunya i Balears i que va ser degà del CETIT des de l'any 1975 fins el 2019.


Els parlaments de cloenda, realitzats per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i el conseller de Sostenibilitat i Territori, Damià Calvet, van donar pas a un aperitiu per tots els assistents i a l'actuació del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.