11/18/2019

Campredó inaugura l’edifici cultural “La C” al polígon industrial

On fins ara havíem vist les instal·lacions esportives de l'EMD de Campredó, ara hi podrem trobar "La C", un edifici arquitectònic de disseny que contrasta amb força amb les naus de les fàbriques del polígon industrial que l'envolten, però que alhora li dóna caràcter i singularitat al poble apostant, un cop més per la cultura i per l'esport amb un edifici que era més que una reivindicació, una infraestructura de primera necessitat.

A mig camí entre un pavelló esportiu i un auditori o saló de congressos, Campredó inaugura aquest edifici multifuncional que podrà acollir esdeveniments de tot tipus, ja siguin lliuraments de premis de competicions esportives, conferències, congressos, concerts o actes culturals.

El seu alcalde, Damià Grau, ha posat de relleu el fet que "aquest equipament és, a més, un espai diàfan i obert que ens permetrà realitzar múltiples activitats" i ha recordat que "l'obra ha tingut un cost total de 340.000€ i ha estat finançat en un 90% dels costos per part de la Diputació de la Tarragona".

El projecte, encarregat al despatx d'arquitectura Àrea 55, va aprovar-se el 2017 i es va decidir fer al costat de la zona esportiva campredonenca. Es va decidir realitzar un edifici innovador i trencador a nivell arquitectònic perquè, com diu l'arquitecte de l'obra, ha de generar sinergies positives a la societat i ser un element identificador per a la ciutat.

S'espera que, a més, a llarg termini, l'edifici es completi amb una pista esportiva a la superfície que servirà d'enllaç entre la zona cultural i la zona esportiva.

A més, l'espai, que està insonoritzat, permet que el so arribi molt bé a qualsevol racó de la sala i amb uns mínims requeriments tècnics que resulten molt econòmics.

Es diu "La C" perquè l'estructura té aquesta forma i a més, és un espai versàtil perquè es pot obrir al 100% i convertir-se en un espai exterior que no deixa ningú indiferent ni tan sols els dies de pluja, atès que l'aigua de la teulada es canalitza per un dels vidres laterals de l'edifici originant-se una cascada d'aigua molt maca d'observar.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que també ha vingut en representació de la Diputació de Tarragona, finançadora de l'obra.

En el marc de l'acte, de fet a la prèvia d'aquest, també s'ha fet el descobriment d'un monòlit commemoratiu a la regidora, Sandra, i el seu marit, que van morir en accident de trànsit ara fa un any.

La cloenda ha estat a càrrec del cantautor ebrenc, Enric Panisello, que ha delectat el públic assistent amb tres temes de Lluís Llach, entre ells, l'Estaca, i ha hagut un pica-pica final.Campredó, Terres de l'Ebre, 16 de novembre de 2019

Redactat per: Irene López