10/24/2019

Unió de Pagesos demana a les administracions que reparin amb urgència els camins i accessos malmesos per la pluja a diverses comarques perquè la pagesia pugui accedir als camps


Unió de Pagesos demana a les administracions que reparin de manera urgent els camins, ponts i altres infraestructures malmeses pel gran volum de pluja que va caure ahir a Catalunya, més de 200 litres en comarques del Camp de Tarragona i de la plana de Lleida, amb l'objectiu que la pagesia pugui accedir a les finques per treballar.
 
A diversos municipis del Baix Camp, el Tarragonès, la Conca de Barberà, el Priorat, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell i el Segrià, entre altres, els forts aiguats, que han descarregat més de 200 litres, han provocat greus danys estructurals, ja que han fet malbé camins, marges i accessos a les finques, segons les primeres valoracions del sindicat.
 
A les Garrigues, a poblacions com l'Albi, el Vilosell, la Pobla de Cérvoles, Cervià de les Garrigues i Arbeca han resultat afectades plantacions de vinya, ametllers i oliveres, que la força de la pluja ha tombat o ha arrencat. També han desaparegut camins i marges.
 
El gran cabdal de pluja també ha desbordat moltes rieres, torrents i barrancs, entre altres llocs, a les comarques del Camp de Tarragona, sobretot al Baix Camp, i al Baix Llobregat. El sindicat recorda que la manca de gestió de torrents i barrancs agreuja la situació dels camps i els cultius en episodis de pluges torrencials com els de la nit passada. En aquest sentit, demana a l'Agència Catalana de l'Aigua que s'ocupi del manteniment necessari.
 
El sindicat també demana a les administracions que facin la valoració i els peritatges dels danys causats amb celeritat perquè, entre altres qüestions, es pugui tenir en compte la reducció de mòduls de l'IRPF per l'afectació a causa de danys meteorològics.